Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 2 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

‘Kandıralı süt birliği kursun’

Kandıra’da Bozburun ve Sinanlı Bilallı’n

Kandıra’da Bozburun ve Sinanlı Bilallı’n

AKP Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker hafta sonunu Kandıra’da geçirdi. Bozburun ve Sinanlı Bilallı köylerine ziyaretler gerçekleştiren Şeker’e, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, AKP İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, il yöneticisi Recep Yıldız ve partililer eşlik etti. Bozburun ve Sinanlı Bilallı köylerinde köylülere seslenen Şeker, çiftçilik yapan köylülerin Büyükşehir Belediyesinin köylerde görevlendirdiği ziraat mühendisleri ve veteriner hekimlere toprak tahlillerini yaptırmalarını söyledi. Geleneksel yöntemlerle yapılan tarımın her zaman olumlu sonuç vermediğini kaydeden Şeker, “Toprak tahlilleri yaptırmalısınız. Gelen görevlilere onların istediği ölçüde verilen toprak laboratuvarlarda inceleniyor ve en uygun tarım ürününün ne olduğuna karar veriliyor. Bunları takip etmelisiniz. Bu görevliler, köylerdeki tarımın bilinçli yapılması ve hayvanların daha sağlıklı ve faydalı olması için çalışıyorlar” açıklamasında bulundu.

KANDIRA GIDA OSB’YE HAZIRLIKLI OLUN
Kandıra’da kurulan Gıda OSB ile ilgili de değerlendirmeler yapan Şeker, “Kandıra Gıda OSB şimdiye bitecekti ama kamulaştırmaların uzamasından dolayı biraz gecikti. Burada sadece tarımsal ve hayvansal ürünler işlenecek, bir otomobil veya bilgisayar fabrikası olmayacak. Kandıra’da yetiştirdiğin fındığı vereceksin yan ürün çıkacak, domatesi vereceksin salça çıkacak, eti vereceksin sucuk çıkacak. Tamamen hayvansal ve tarımsal ürünler değerlendirilecek ama tabi şunu unutmamak gerekir, buradaki fabrikalara 50 ton veya 100 ton süt lazım. Sizin 3 kilo, 5 kilo sütünüz ile uğraşmaz. Böyle bir duruma köylülerimizin hazırlıklı olması gerekiyor. Gıda OSB’deki fabrikalar istediği miktarda ve kalitede ürünü burada bulamazsa gidecek Bursa’dan, Konya’dan, Tekirdağ’dan almaya başlayacak. Ondan sonra biz burada bağırmaya başlayacağız, bizden almıyorlar diye. Onun için şimdiden bu duruma karşı altyapı yapmak ve buralara gelen ziraat mühendisi ve veteriner hekimlerimizi dinlemek lazım. Ayrıca fabrikalar gelip sizden tek tek süt toplamaz, süt birlikleri sistemini kurmak gerekiyor” açıklamasında bulundu.

KULLAR BİRİNCİ DERECE TARIM ALANI
Kandıra’nın imar planlarıyla ilgili de açıklamalar yapan Şeker, planların yapılırken yaklaşık 50 kurumdan görüş alındığını belirterek, “Görüşü alınanların içinden orman ve tarım il müdürlükleri bağlayıcı oluyor. Sizde bu kurumların görüşleri ışığında imar planlarınızı yapıyorsunuz. Biz gelir gelmez böyle çalışmaya başladık fakat bizden önce, vatandaş istediği yere evini fabrikasını yapıyordu, arkasından da imar planı yapılıyordu. Kullar’ı bilirsiniz, burası müthiş bir tarım alanı ama sanayi tarafından işgal edilmiş. Oralara gidince içim kan ağlıyor. O bölge birinci derece tarım arazisi. Bu resmen cinayettir. Tarım çok önemli, planlı gelişme çok önemli. Kocaeli bu açıdan Türkiye’de örnek, orman, tarım, sanayi nerde yapılacak bunlar belli” dedi.

Reklamı Geç
Kandıranin Sesi - Fotoğraf
error: İçerik Korunmaktadır!