Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 2 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Kocaeli’de Barajlar Alarm Veriyor: İSU’dan Su Tasarrufu Çağrısı

Kocaeli’de barajlardaki doluluk oranları kritik seviyelere geriledi. İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, vatandaşlara suyu dikkatli kullanmaları çağrısında bulunarak “Tasarrufla zaman kazanabiliriz” dedi.

Kocaeli’de barajlardaki doluluk oranları kritik seviyelere geriledi. İSU Genel Müdürü
Rastgele Banner Alanları

Kocaeli’de sonbahar ve kış mevsimlerinde yağışların yetersiz olması, yaz aylarının da yüksek sıcaklıklarla geçmesi barajlarda doluluk oranlarını düşürdü. 26 Eylül itibariyle Başiskele’deki Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı yüzde 23’e, Kandıra Namazgâh Barajı’nda ise yüzde 38 bandına kadar geriledi.
“Plan ve Programımızı Her İhtimale Karşı Yaptık”Yaşanan düşüşlerle ilgili açıklama yapan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, suyun en kıymetli olduğu dönemden geçildiğini vurguladı. Sağlık, “Yağmur bekliyoruz, inşallah yağar ve bu kritik süreci atlatırız. Nisan ayından itibaren Sapanca’dan ve kuyularımızdan su alıyoruz. Yerel kaynaklarımızın tamamını harekete geçirdik. Derince, Namazgâh ve Avluburun’da arıtma tesislerimizi devreye soktuk. Bunların hepsi kuraklığa karşı yürütülen çalışmalar” dedi.
“Tasarruf Zaman Kazandırır”Vatandaşlara suyu dikkatli kullanmaları yönünde çağrı yapan Sağlık, “Herkes ihtiyacı kadar su kullanmalı ve tasarruf etmeli. Bu sayede zaman kazanmış oluruz. Kazandığımız bu zamanla yağışlı döneme geçebiliriz. Hava durumunu yakından takip ediyoruz, inşallah kısa süre içinde yağış alırız” ifadelerini kullandı.
İhsaniye Barajı Yıl Sonunda Devreye GiriyorKocaeli’nin su kaynaklarını çeşitlendirmek için yapılan yatırımlara da değinen Sağlık, “Karamürsel’deki İhsaniye Barajımızda çalışmalar sürüyor. Yıl sonu itibariyle şehre su vermeye başlayacağız” diyerek açıklamasını tamamladı.

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kandıra Orhan Mahallesi'ndeki Emekli TOKİ Konutları sakinleri, yıllardır asfaltlanmayan stabilize
Sıradaki Haber Emekli TOKİ Konutlarında Yol ve Kaldırım Tepkisi: “Tozdan da Kaygan Zeminden de Kurtulmak İstiyoruz”
error: İçerik Korunmaktadır!