Süper Lig’in 10. haftasında Kocaelispor, kendi sahasında ağırladığı Alanyaspor’u 2-0’lık net bir skorla mağlup ederek taraftarına unutulmaz bir galibiyet yaşattı. Maçın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yeşil-siyahlı ekibin ortaya koyduğu mücadeleyi övgü dolu sözlerle değerlendirdi.
“Takımımız sahada adeta nazire yapıyor”
Başkan Büyükakın, sezon başında yapılan olumsuz yorumlara dikkat çekerek Kocaelispor’un sahadaki performansıyla herkese cevap verdiğini vurguladı. Büyükakın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:“Sezon başında ‘Bu takım ligde kalamaz, gol dahi atamaz’ diyenlere, takımımız sahada adeta nazire yapıyor. Bu inanç, bu mücadele, bu birliktelik Kocaelispor’un karakterini en güzel şekilde yansıtıyor.”
Kocaelispor’un sahadaki özverili oyununa dikkat çeken Başkan Büyükakın, “Her maçta üstüne koyarak ilerleyen bir takım görüyoruz. Bu ruh, bu azim Kocaelispor’u başarıya taşıyacak.” dedi.
“Süper Lig’de kalıcı olacağız”
Tahir Büyükakın, açıklamasında Kocaelispor’un Süper Lig’de kalıcı olma hedefini vurguladı. Şehrin kenetlendiğini belirten Büyükakın, “Aynı kararlılıkla, aynı performansla yolumuza devam edeceğiz. Süper Lig’de kalıcı olacağımızı, bu şehrin gücünü tüm Türkiye’ye göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.
16 yıl aradan sonra Süper Lig’e yeniden dönen Kocaelispor’un bu başarıyı tesadüfen elde etmediğini belirten Büyükakın, “Bu ligden erken gitmeye hiç niyetimiz yok.” diyerek camiaya olan inancını dile getirdi.
“Bu şehir bu takıma inanıyor”
Başkan Büyükakın, mesajının sonunda takımın tüm bileşenlerine teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Takımımızı, teknik ekibimizi ve büyük Kocaelispor camiamızı yürekten tebrik ediyorum. Bu şehir bu takıma inanıyor!”
Kocaelispor’un Alanyaspor karşısında aldığı galibiyet, sadece puan tablosunda değil, Kocaeli halkının yüreğinde de büyük bir sevinç yarattı. Taraftarlar maç sonrası tribünlerde ve sosyal medyada “İzmit’in çocukları sahada tarih yazıyor” yorumlarıyla takımlarına olan bağlılıklarını bir kez daha gösterdi.


