24 Kasım 2025 Öğretmenler Günü dolayısıyla Kandıra İlçe Müftülüğü’ne bağlı camilerde öğretmenlere yönelik özel bir program düzenlendi. İlçenin birçok camisinde eş zamanlı olarak yapılan etkinliklerde, öğretmenlik mesleğinin manevi değeri vurgulandı.

Yatsı Öncesi Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Dua
Program, yatsı namazı öncesinde gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bu bölümde, başta “Oku” emrini insanlığa ulaştıran Peygamber Efendimiz (s.a.v) olmak üzere, ebediyete irtihal eden tüm öğretmenler için Kur’an okundu ve dualar edildi. Cami cemaatinin katılımıyla manevi atmosfer daha da güçlendi.
Emekli Öğretmenlere Vefa: Çiçek Takdimi
Program kapsamında okunan Mevlid-i Şerif’in ardından imam hatip Mustafa Hoca ve müezzin Fahri Hoca, cami cemaatinden olan emekli öğretmenler Kemal Ongur ve Hazım Akdoğan hocaların Öğretmenler Günü’nü kutladı. Günün anısına iki öğretmene çiçek takdim edilerek vefa örneği sergilendi.

“Hatırlanmak Büyük Bir Mutluluk”
Cemaat tarafından gösterilen vefadan duydukları memnuniyeti dile getiren emekli öğretmenler, bu anlamlı günde hatırlanmanın kendileri için değerli olduğunu ifade ederek teşekkür ettiler.
Toplumsal Vefanın Güzel Bir Örneği
Kandıra’daki bu uygulama, öğretmenlik mesleğine duyulan saygı ve vefanın bir yansıması olarak değerlendirildi. İlçe genelindeki programların her yıl artarak devam etmesi temenni edilirken, cemaatin ilgisi de takdir topladı.


