Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 2 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Dursun Yılmaz: “Bi Şeye de İtiraz Etmeyin Be Kardeşim”

Kandıra Sanayi esnaflarından Dursun Yılmaz, sokak köpekleriyle ilgili kanunun yürürlüğe girdiğini ve CHP’nin açtığı iptal davasının AYM tarafından reddedildiğini sosyal medyadan duyurdu.
Yılmaz, yerel yönetimlere tanınan yetkilerle kanunun artık tam olarak yürürlükte olduğunu vurguladı.

Kandıra Sanayi esnaflarından Dursun Yılmaz, sokak köpekleriyle ilgili kanunun yürürlüğe

Kandıra sanayi esnaflarından ve eski İl Genel Meclis üyesi Dursun Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile sokak köpekleriyle ilgili yürürlüğe giren kanun ve Anayasa Mahkemesi (AYM) kararını gündeme taşıdı.

Kanun Yürürlüğe Girdi
Yılmaz, paylaşımında 23 Haziran 2024’te TBMM’de kabul edilen ve insanlara saldıran veya başıboş sokak köpeklerinin toplanması ile itlafı konularını düzenleyen 7527 sayılı kanunun, 2 Ağustos 2024’te yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

CHP’nin AYM Başvurusu ve Karar
Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından CHP’nin 15 Ağustos 2024’te, kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması için AYM’ye başvurduğunu belirten Yılmaz, 1 Aralık 2025’te AYM’nin tüm talepleri reddettiğini aktardı. Böylece kanunun yerel yönetimlere tanıdığı hak ve yetkilerle tam olarak yürürlüğe girdiği vurgulandı.

Dikkat Çeken Mesaj
Yılmaz, paylaşımında özellikle sokak hayvanlarını çok seven vatandaşlara seslenerek, “Bi şeye de itiraz etmeyin be kardeşim!” mesajını iletti. Kaynak olarak da Ensonhaber, BBC, Haber7, Hürriyet, Milliyet, Cumhuriyet ve Takvim gibi birçok gazete ve haber sitesini gösterdi.

error: İçerik Korunmaktadır!