Kandıra genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve beraberinde oluşan buzlanma riski nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi.
Kaymakamlıktan Resmî Açıklama
Kandıra Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının ulaşımda ve günlük yaşamda risk oluşturduğu vurgulandı. Açıklamada, 2 Ocak 2026 Cuma günü ilçede bulunan tüm okullarda eğitim öğretime 1 (bir) gün süreyle ara verildiği duyuruldu.
Öncelik Öğrencilerin Güvenliği
Yetkililer, kararın öğrencilerin ve eğitimcilerin can güvenliğini korumak amacıyla alındığını belirterek, vatandaşların buzlanmaya karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
Uyarılar Devam Ediyor
Meteoroloji verileri doğrultusunda hava koşullarının yakından takip edildiği ifade edilirken, gelişmeler oldukça kamuoyunun bilgilendirileceği kaydedildi.


