Cumhuriyet Halk Partisi’nde “mutlak butlan” kararı sonrası yaşanan tartışmalar sürerken, partinin deneyimli isimlerinden İzmit Belediyesi eski Başkanı ve SHP eski Kocaeli Milletvekili Erol Köse’den dikkat çeken değerlendirmeler geldi. CHP’deki son gelişmeleri gazetemize değerlendiren Köse, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutumunu sert sözlerle eleştirirken, Genel Başkan Özgür Özel’in performansını ise başarılı bulduğunu ifade etti.

“Büyük Bir Sabotaj Olarak Görüyorum”
Parti içerisinde yaşanan sürece ilişkin görüşlerini paylaşan Kandıralı Erol Köse, gelişmelerden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Köse, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığını büyük bir sabotaj olarak görüyorum. Açıkçası işlerin bu noktaya geleceğini hiç tahmin etmezdim. Maalesef CHP’ye ve dolayısıyla Türk demokrasisine büyük bir darbe olduğunu düşünüyorum” dedi.
“Özgür Özel Partiyi Birinci Parti Konumuna Taşıdı”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in performansını da değerlendiren Köse, mevcut yönetimin ortaya koyduğu çalışmaları olumlu bulduğunu söyledi. Özgür Özel’in partiyi önemli bir noktaya taşıdığını ifade eden Köse, “Özgür Özel’in iyi bir performans gösterdiğini düşünüyorum. Partiyi birinci parti konumuna taşıdı. Bu açıdan başarılı buluyorum ve beğeniyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu Tutumu Tasvip Etmiyorum”
Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki yaklaşımına yönelik eleştirilerini sürdüren Köse, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özgür Özel’e karşı sergilediği tutumu ise kesinlikle tasvip etmiyorum” diyerek görüşlerini dile getirdi.


