Kandıra Kaymakamlığı, ilçede beklenen olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle önemli bir karar aldı. Yapılan açıklamada, dalga yüksekliği ve rip akıntısı (çeken akıntı) riskinin artması nedeniyle vatandaşların can güvenliğini korumak amacıyla tüm sahillerde denize girmenin yasaklandığı bildirildi.
Yasak Tüm Sahilleri Kapsıyor
Alınan karar doğrultusunda 23 Temmuz 2026 Perşembe günü, Kandıra ilçe sınırları içerisinde bulunan tüm plaj ve sahillerde denize girmek yasaklandı. Kandıra’nın Kerpe, Kefken, Cebeci, Kovanağzı, Bağırganlı, Kumcağız, Seyrek, Miço Kadınlar Plajı başta olmak üzere ilçedeki bütün sahil şeridinde yasağın geçerli olacağı belirtildi.
Vatandaşlara Kurallara Uyma Çağrısı
Kandıra Kaymakamlığı, sahil bölgelerine gidecek vatandaşların uyarı levhalarına, cankurtaran ekiplerinin yönlendirmelerine ve güvenlik görevlilerinin ikazlarına mutlaka riayet etmelerini istedi. Yetkililer, olumsuz hava ve deniz şartlarının normale dönmesinin ardından denize girişlerle ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını da bildirdi.


