Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Ankara’da çalındı sahte plaka takıldı

Kandıra F Tipi Cezaevi müdürü Aktürk suikastında kullanılan otomobilin Ankara’dan çalındığı ve otomobile İstanbul’a kayıtlı bir plaka takıldığı ortaya çıktı

Kandıra F Tipi Cezaevi müdürü Aktürk suikastında kullanılan otomobilin Ankara’dan
Rastgele Banner Alanları

İzmit’te, Kandıra F Tipi cezaevi Müdürü İsmet
Aktürk’e yönelik silahlı saldırı soruşturmasını yürüten güvenlik birimleri, saldırıda kullanılan araçta
takılı plakanın “ikiz plaka” olduğunu ortaya çıkardı. Saldırıda kullanılan aracın eylemden bir gün önce Ankara Eryaman’da çalındığı ve emekli bir akademisyene ait olduğu anlaşıldı. Polis, araçtaki sahte plakanın izini sürerken, soruşturma İstanbul’a kaydırıldı.

OLAYDAN BİR GÜN ÖNCE ÇALINMIŞ
İzmit Yeşilova’da trafik ışıklarında durduğu sırada, içinde cezaevi müdürü Aktürk’ün bulunduğu 06 BP 4679 plakalı araca yönelik silahlı saldırıda kullanılan ve daha sonra terk edilmiş halde bulunan aracın izini süren polis, önemli bir ipucuna ulaştı. Saldırıdan sonra eylemcilerin terk ettiği aracın üzerindeki 34 KGZ 76 numaralı plakanın trafik tescil kayıtlarını inceleyen polis, aracın şasi numarasından Ankara’da olaydan bir gün önce çalındığını tespit etti.

ANKARA’DAN ÇALINMIŞ
Aracın üzerindeki plakanın İstanbul’da trafik tescil kaydı bulunan aynı marka, renk ve modelde başka bir kişiye ait aracın üzerinde bulunduğunu belirleyen polis, neden söz konusu plakanın takılı olduğu bir aracın eylemde kullanıldığının yanıtını bulmaya çalışıyor. Eylemde kullanıldıktan sonra terk edilmiş halde bulunan aracın asıl sahibinin emekli bir akademisyen olduğu ve eylemle bağlantısının bulunmadığı saptandı. Aracın, Eryaman bölgesinde park halindeyken çalınmasının ardından araç sahibinin polise çalıntı araç başvurusu yaptığı anlaşıldı. Polisin, eylemde ikiz plaka takılabilecek çalıntı araç kullanılmasının, eylemin çok planlı ve organize gerçekleştirildiğinin ipucu olarak değerlendirdiği ifade edildi.

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ
Eylemde kullanılan aracın üzerindeki 34 KGZ 76 plakalı aracın İstanbul’daki gerçek sahibini de araştıran polisin, soruşturmayı İstanbul’a kaydırdığı ifade edildi. Ayrıca, silahlı saldırı soruşturmasının terör örgütü üzerinden, organize suç örgütüne kaydırıldığı, bu çerçevede bazı yeni delil ve bulgulara ulaşıldığı kaydedildi. Kandıra F tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk, 16 Haziran’da makam aracının yol üzerindeki Yeşilova’da trafik ışıklarında durduğu sırada yanaşan başka bir araçtan açılan ateş sonucu ağır yaralanarak yaşamını yitirmişti.

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gökyüzü meraklılarının heyecanla beklediği 12 Ağustos 2026 Çarşamba günü gerçekleşecek
Sıradaki Haber Kandıra Semalarında Güneş Tutulması Heyecanı! En Güzel Manzara Kerpe, Kefken ve Cebeci’de İzlenecek
error: İçerik Korunmaktadır!