TEMA Vakfı Kandıra İlçe Sorumluluğu’nu gönüllü olarak yürüten Ali Aslan, görevini yeni İlçe Sorumlusu Pakize Esra Uluce’ye devretti. Ülke genelinde 570 bini aşkın gönüllüsüyle birlikte yaşam anlamına gelen toprağa sahip çıkan TEMA Vakfı’nı temsil etmenin büyük sorumluluk olduğunu belirten TEMA Vakfı Kandıra İlçe Sorumlusu Pakize Esra Uluce, “TEMA’nın en büyük gücü her zaman gönüllüleri olmuştur. Sahip olduğu doğal varlıkları ile Kandıra’da sürdürülebilir yaşamı korumak üzere gönüllü ekibim ile birlikte var gücümüzle çalışacağız” dedi.
DAHA ÇOK GÖNÜLLÜYE İHTİYACIMIZ VAR
Herkesi TEMA gönüllüsü olmaya davet eden Uluce, “Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA, Genç TEMA gruplarını oluşturarak, ilçemizdeki gönüllü sayımızı artırıp, ilçemize doğa ve çevre konusunda en üst düzeyde katkı sağlayacağız. Bunun için de her zaman daha çok gönüllüye ihtiyacımız var. Herkesi TEMA gönüllüsü olmaya ve destek vermeye çağırıyoruz” dedi.
DOĞANIN KORUNMASI İÇİN ÇALIŞACAK
TEMA Vakfı Kandıra Gönüllüleri, il genelinde yürütülen faaliyetlere destek olarak; doğal varlıkların ve çevre sağlığının korunması hakkında kamuoyunu bilinçlendirerek, erozyon, toprak örtüsü ve toprağın korunması yönünde kamuoyunu bilinçlendirecek etkinlikler düzenleyecek. 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu çerçevesinde tarım alanlarının amaç dışı kullanımını engelleyerek, mera, otlak ve çayırların korunması ve verimliliklerinin arttırılması amaçlı çalışmalar yürütecek. Orman sınırlarında herhangi bir nedenle daralma olmasını engelleyerek ve doğal orman alanlarının korunmasına katkı vererek, su varlığının korunması ve tarımsal kuraklık, çoraklaşma ve çölleşmeyle mücadele edecek. Deniz, göl, akarsu kıyıları ve sahil şeridinin doğal özelliklerinin korunmasına yönelik çalışmalar yaparak, halkın tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesinde, su ve enerji tasarrufunun, geri dönüşümlü ürünlerin kullanılmasının teşvik edilmesinde önder rol oynayacak.


