Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Bağırganlı Köyü Camii Çift Kıblelidir

Harita Mühendisi Yüksel Gürcan, yaptığı araştırmalar sonucunda Bağırganlı Köyü Camii’nin Çift Kıbleli olduğunu gördüğünü, camiye Kıbleteyn Plakası konulabileceğini söyledi.

Harita Mühendisi Yüksel Gürcan, yaptığı araştırmalar sonucunda Bağırganlı Köyü Camii’nin
Rastgele Banner Alanları

Kandıra’nın Kışla Mahallesi’nden olan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden mezun Harita Mühendisi Yüksel Gürcan, gazetemizi ziyaret ederek Bağırganlı Köy Camii’nde yaptığı bir araştırmayı bizimle paylaştı. Bağırganlı Köyü Camii’nde namaz kılan bir Müslüman’ın, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa ile birlikte aynı anda Mescid-i Haram’a da dönmekte olduğunu söyleyen Gürcan, “Bağırganlı Köyü Camii, Mescid-i Aksa ve Mescid-i Haram ile aynı doğrultudadır. Ve bunun hassasiyeti normal bir bina genişliği kadar dahi aynı doğrultudan sapmayacak şekildedir” diye konuştu.

MUHAFAZAKAR KESİM FAYDALANMALI
Bağırganlı Sahili’nin muhafazakar kesimin yararlanacağı nitelikte düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Gürcan, “Bu tavaffuk ve güzellik, kültür turizmini arttırabilir diye düşünüyorum. Bağırganlı Köyü Camii’ne Kıbleteyn Plakası konulabilir. Bu bir öneri projedir. Çevremizde sahillerimiz var. Bağırganlı Köyü muhafazakâr kesiminde yararlanacağı nitelikte düzenlenebilir. Doğduğumuz topraklarda böyle güzel nimetler var. Benim gibi buralarda yetişen genç nesiller bu tür çalışmaları yapıyordur muhakkak. Ancak bir proje haline gelmesi yetmemekle birlikte, hayata geçirilmesi gereken nice işler var. Şimdiden konuya duyarlılık gösterecek, el atacaklara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE’Yİ İŞARET EDİYOR
Sözlerini sürdüren Gürcan, “Müslümanların ortak değeri kıblesidir ve birliğinin nişanesidir. Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa’yı birleştiren doğrultu Türkiye üzerinden geçmektedir. Yani ilk kıble ve son kıblemizin üzerinden geçen doğrultu Türkiye’yi işaret etmektedir. Tıpkı bu nimette olduğu gibi, şuanda da Türkiye’ye yüklenmiş olan İslam âleminin dirilişi görevini tehdit edercesine Türkiye’yi işaret etmektedir. Kıblesi bir olan Müslüman kardeşlerimin, her namaz da aynı kıbleye yönelmesi gibi ortak noktası da, derdi de bir olması gerekir.

3 CAMİDEN GEÇİYOR
Her gözünü kapattığında, her secde de aklına gelmesi-kalbine düşmesi gereken Mescid-i Aksa olmalıdır, oradaki kardeşlerimiz olmalıdır. Müslümanların birliği, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü ve orada yaşanan zulmün son bulmasıyla başlayacaktır. Bu tavaffuk da olduğu gibi bizler için güzel olan bir diğer taraf ise Kocaeli den, noktasal olarak ise üç tane camisinden geçmesidir. Yani bu camiler de namaz kılan Müslümanlar, aynı anda Mescid-i Aksa ya da yönelmektedir. İsterim ki, bunun idrakine varılması, bu hassasiyetin ve duyarlılığın Kocaeli’den yükselmesiyle tüm benlikleri tayyip bir şekilde arındırmasıdır” açıklamalarında bulundu.

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

2 adet yorum var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kandıra Kaymakamlığı, olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle 29 Temmuz
Sıradaki Haber 29 Temmuz’da Kandıra’da 6 Plaj Hariç Tüm Sahillerde Denize Girmek Yasaklandı
error: İçerik Korunmaktadır!