Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Kandıra trafik ışıkları mevkiinden başlayarak Ilıca Caddesi transit yoluna kadar uzanan yaklaşık 1 kilometrelik yol yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu yol üzerindeki yaya trafiğini güvenli hale getirmek adına bir üst geçit inşa edecek. Üst geçit çalışmalarına bağlantılı olarak, yol kenarları da yeniden düzenlenecek.
DAHA GÜVENLİ GEÇİŞ İMKANI
Şehir girişlerinin, o şehir hakkındaki imajı önemli ölçüde etkilediğini her fırsatta dile getiren Başkan Ünal Köken, menfez, yaya ve alt geçitlerle trafiğin tehlikesiz olarak sağlanacağını ifade etti. Köken, “Öğrencilerimiz, çocuklarımız daha güvenli şekilde geçiş imkanına kavuşacaklar. Kandıra trafik ışıkları mevkiinden başlayarak Ilıca Caddesi transit yoluna kadar uzanan yaklaşık 1 kilometrelik yol yapım çalışmaları ilçemizde gündeme gelen trafik sorununun da önüne geçecek” dedi.
ARALIK 2016’DA TESLİM
Turizm faaliyetlerinin sürdüğü Kandıra’da özellikle yaz döneminde artan nüfusa bağlı olarak oluşan trafik sorununun önüne geçebilmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Köken, yapımı Aralık 2016 tarihinde bitirilmesi planlanan üst geçit projesinin ilçeye büyük katkı sağlayacağını ve mümkün olan en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını sözlerine ekledi.


