AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetemizi ziyaret edemediği için üzgün olduğunu belirten Özder, günümüzü kutlayarak bizleri memnun etti. Biz de kendisini yakalamışken Kandıra’ya yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi aldık.
11 DÖNÜMLÜK ALAN
Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ile birlikte Ankara’ya giderek Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya katılan Başkan Özder, bu toplantıdan çok verimli sonuçların çıktığını söyledi. Her şehrin aynası olarak tanımladığı belediye hizmet binasının eski devlet hastanesi binasının olduğu bölgede yapılmasına karar verdiklerini ifade eden Özder, 11 dönümlük arazi içerisine belediye hizmet binasının yanı sıra kaymakamlık binasının da yapılacağını söyledi. Belediye binasından kalan yaklaşık 5 dönümlük alana ise kent meydanı ve otopark yapılacağını söyleyen Özder, Büyükşehir Belediyesi’nin bu proje ile ilgili fizibilite çalışmalarına başladığını söyledi.
YÜZME HAVUZU YAPILIYOR
2019 seçimlerine kadar tüm projelerin tamamlanacağını kaydeden Özder, “Bakanımız tüm bu hizmetlerin seçimlere kadar bitirilmesi talimatını verdi. 2019 seçimlerinden önce nasipse bu binalar bitecek” diye konuştu. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin her ilçeye yüzme havuzu projesi için yer tespitinde bulunduklarını da ifade eden Özder, Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel Kapalı Spor Salonu’nun yanındaki araziyi bu proje için önerdiklerini ve Bakan Işık’ın da onayladığını kaydetti.
KANDIRA KIŞLASI’NA ASKER GÖNDERECEKLER
Öte yandan Kandıra Kışlası’na Sakarya’dan askeri birlik gönderileceğini söyleyen Özder, “Kandıra alayında biliyorsunuz 70’den daha az askerimiz var. Askeriye alanı tamamen atıl durumda. Biz de kamu binalarını buraya taşıyalım ya da askerileri çoğaltalım talebinde bulunduk. Askeri alanların konumu stratejik olarak çok önemlidir. Bizim bölgemizde denize yakınlığı açısından önemli bir bölge. Bu yüzden bunun çalışmasını yaptılar ve kışlamıza asker göndereceklerini söylediler. Sakarya’dan bir birliği buraya gönderecekler. Asker sayısını tam bilemiyoruz ama burada esnafımıza fayda sağlayacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
SAFALI GÖLETİ’NİN İSMİ DEĞİŞECEK
Merkez Erikli ve Safalı Mahallesi sakinleri tarafından aylardır tartışılan Safalı Göleti’nin isim değişikliği konusuna da açıklık getiren Özder, “Safalı Göleti’nde isim değişikliğine gidilecek. Çünkü diğer köylerimizde buradan etkilendiği için ortak bir isim oluşturalım istedik. Bunu bakanımıza sunduk. İnşallah bu göletimize de o bölgeden bir şehidimizin ismini vereceğiz” ifadelerini kullandı. Sungurlu Barajı’nın temelinin de 2017’de atılacağını söyleyen Özder, kamulaştırma çalışmalarının son aşamaya geldiğini ve baraj inşaatının 3 yıl içinde teslim edileceğini ifade etti.


