Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 2 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Gazeteci Hakan Süer Afrin’de yaşadıklarını anlattı

Zeytin Dalı Harekâtı’nı takip etmek için Afrin’e giden ve bölgede 15 gün görev yapan A Haber Bölge Müdürü Hakan Süer ve kameraman Emre Tuncay, bölgede yaşananları Kandıralılara anlattı.

Zeytin Dalı Harekâtı’nı takip etmek için Afrin’e giden ve bölgede

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin bölgesinde sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı’nı takip etmek için Afrin’e giden ve bölgede 15 gün görev yapan A Haber Bölge Müdürü Hakan Süer ve kameraman Emre Tuncay, Kandıra Belediyesi tarafından düzenlenen programda bölgedeki gözlemlerini ve yaşadıklarını anlattı. Turan Güneş Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, eşi Elif Köken, AK Parti Kandıra İlçe Başkan Vekili Rami Üresin, MHP Kandıra İlçe Başkanı Ahmet Uğur, İl Müftü Yardımcısı Burhan Bilgin, İlçe Müftüsü Osman Zeki Yağcı, kurum idarecileri, sivil toplum örgütleri, belediye meclis üyeleri, şehit aileleri ve gazilerle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİTLERİMİZ YÜREĞİMİZİ YAKIYOR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilçe imam hatipleri tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Ardından konuşma yapan Başkan Köken, “Afrin’deki bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik başlattığımız Zeytin Dalı Operasyonu başarı ile sürüyor. Terörün her türlüsüyle ülkemizin huzuruna kastedenler, birbirine sıkıca kenetlenmiş Türk milleti sayesinde hedeflerine ulaşamayacaklardır. Zor zamanlarda dayanışma içinde, birlik ve beraberlik içinde olan milletimiz bu süreçte de terörle sonuna kadar mücadele edecektir. Şehitlerimiz yüreğimizi yakıyor. Sivil vatandaşlarımızın acısını da asla unutmuyoruz. Rakam olarak ifade edilen her bir kaybımızın annesi ile, babası ile, kardeşi ile, evli ise eşi ile, varsa çocuğu ile, arkadaşları ile başlı başına birer dünya olduğunu çok iyi biliyoruz. Hain saldırılar sonucunda şehit olan askerimize Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşlarına ve milletimize sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

SAVAŞTA DEĞİLİZ
Ardından Afrin’de 15 gün görev yapan A Haber Bölge Müdürü Hakan Süer ve kameraman Emre Tuncay, bölgedeki gözlemlerini ve yaşadıklarını anlattı. Sözlerine savaşta olmadığımızı ifade ederek başlayan Süer, “Öncelikle çok fazla dillendirilen bir yanlışı düzeltmek isterim. Biz savaşta değiliz. Savaşlar milletler arası devletler arası yapılır, bu bir harekât. Karşımızda bir devlet yok, millet yok, terör örgütü var. Yerli silahlarımızla mücadele ediyoruz, bu çok önemli” dedi.

UYUŞTURUCUNUN MERKEZİ
Süer, “Bilindiği gibi terör örgütünün en büyük geçim kaynağı uyuşturucu. Avrupa’nın yüzde 80’ine uyuşturucu PKK tarafından gidiyor. PKK’nın uyuşturucuyu ürettiği ve pazarladığı yer de Afrin. Yılda yaklaşık 1,5 milyon dolarlık bir gelir sağlıyorlar. Bu anlamda da önemli sonuçlar doğuracak bir harekât. Binlerce askerimiz, jandarma, özel harekât, bordo bereliler, SAT komandoları, şuanda sınırda ve sınır ötesinde mücadele ediyor, birebir çatışma içindeler. Yaklaşık bin 100 özel harekât polisi de şuan da sınırda” dedi.

‘OPERASYONUN YÜZDE 10’UNDAYIZ’
Afrin’de yürütülen operasyonun yüzde 10’unda olduğumuzu söyleyen Süer, “Çok dikkatli yürütülen bir operasyon. Şuan 26. günündeyiz ve yapılan operasyonun yüzde 10’undayız. Çünkü biz sivil vatandaşları düşünmek zorundayız. Bu zamana kadar 32 askerimiz şehit oldu, 142 askerimiz de yaralandı. Çok şükür yaralı askerlerimiz arasında durumu ağır olan yok. Şuana kadar Afrin’in yüzde 10’u alındı ve Türk bayrağı dikildi. Allah nasip ederse harekâtımız başarıyla tamamlanacak” dedi.

DUADAN BAŞKA İHTİYAÇLARI YOK
Askerimizin duadan başka bir şeye ihtiyacı olmadığını kaydeden Süer, “Binlerce askerimizle 15 gün boyunca görev yapma şansı bulduk. Kaldığımız otel bulunduğumuz yerden 3 saat uzaktaydı. Can güvenliğimiz olmadığı için cephede kalmamız gerekiyordu. Askerlerimiz bizi göndermiyordu. Buz gibi hava, 20 yaşlarında askerler. Hiçbirisinden ‘off’ kelimesini veya ‘üşüdüm’ kelimesini duymadık. O kadar inançlılar ki, bu vatanın bir karış toprağını vermeyecekler. Mehmetçiğin orada hiçbir şeye ihtiyacı yok. Sadece dua” dedi. Program İl Müftü Yardımcısı Burhan Bilgin tarafından okunan dualarla sona erdi. 

error: İçerik Korunmaktadır!