Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Fidancılık kursiyerleri artık daha bilinçli

KO-MEK, Fidan Yetiştiriciliği kursu açarak meyve ağaçlarında aşılama ve budama konusunda kursiyerlere eğitim verdi.

KO-MEK, Fidan Yetiştiriciliği kursu açarak meyve ağaçlarında aşılama ve budama
Rastgele Banner Alanları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarında, kursiyerler güvenli ve keyifli bir şekilde eğitimlerine devam ediyor. Yüz yüze eğitimlerin başlamasından sonra alana çıkan Fidan Yetiştiriciliği kursiyerleri meyve ağaçlarında aşılama ve budama alanında güneşli bir havada bol bol pratik yaparak öğrenmenin tadını çıkardı.
EL BECERİLERİNİ GELİŞTİRDİLERYüz yüze eğitimlerin başlamasıyla birlikte Yuvacık Kurs Merkezi, meyve ağaçlarında budama ve aşılama kursiyerleri bahçelerde pratik yapmaya başladı. Pandemi döneminde online olarak başlayan derslerde yüz yüze eğitimlerin başlamasıyla birlikte kursiyerler pratik yaparak el becerilerini geliştirme fırsatı buldu.
“KO-MEK SAYESİNDE KENDİMİZİ GELİŞTİRDİK”Eğitimlere katılan kursiyer Birol Öztürk konuşmasında hobi bahçesinin olduğunu ifade ederek “Ağaçlarımı daha iyi yetiştirmek için eğitim almak istedim. KO-MEK bu konuda bize çok eğitici bilgiler verdi. Bugün burada teorik eğitimlerin ardından pratik yaptık. Ben öncelikle KO-MEK’e sonra da tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Bir diğer kursiyer Kemal Bayramoğlu ise; “KO-MEK ile birlikte budama ve aşılama kursuna başladık. Pandemi dolayısıyla online başladığımız kursta artık pratik yaparak kendimizi geliştirip yeni şeyler öğrenme fırsatı buluyoruz. KO-MEK sayesinde artık ağaç hastalıklarının ve meyvelerin gelişimini daha iyi takip edebiliyoruz” diye ifade etti.

“BUDAMA DA ÖNCELİK İŞ GÜVENLİĞİ”Oldukça keyifli ve verimli bir şekilde eğitimlere devam eden KO-MEK Usta Öğreticisi Fatma Aktürk meyve ağaçlarında budamanın ve aşılamanın önemli olduğunu ifade ederek; “Ağaçların daha verimli ve sağlıklı olması için öncelikle doğru zamanda budamanın yapılması gerektiğini ifade etti. Aşılama ve budama öncesinde iş güvenliğine dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Aktürk kursiyerlere özellikle göz aşısı yaparken dikkatli olmaları uyarısında bulundu.
TOPLAMDA 136 SAAT EĞİTİM ALDILARKursiyerler, online ve pratik olarak toplamda 136 saat budama ve aşılama eğitimi aldı. Teorik bilgilerin dışında uygulamalı derslerin de verildiği kursta fidan bahçesinin seçilmesi, toprağın hazırlanması, fidan aşılaması, fidan bahçesinin bakımı, ilaçlanması, gübrelenmesi ve budanması gibi konularda eğitim verildi.
BAŞVURULAR KO-MEK.ORG ADRESİNEKO-MEK eğitimlerinden ücretsiz yararlanmak isteyen vatandaşlar başvurularını KO-MEK’in resmi internet sitesi olan www.komek.org adresi üzerinden yapabilir.

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 18 civarında zam beklenirken, kök
Sıradaki Haber Emekliler İçin Yeni Düzenleme Hazırlığı: En Düşük Maaş Artabilir
error: İçerik Korunmaktadır!