Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Kandıra'da fındık hasadı başladı

İlçemizde önde gelen tarımsal ürünlerden biri fındık. Bir senedir hazırlıklarını sürdüren Kandıralı çiftçiler fındık hasadına başladı. Tonguçlar Fındık Fabrikası sahibi Murat Tonguç ile 2021 fındık sezonu hakkında hasbihal ettik.

İlçemizde önde gelen tarımsal ürünlerden biri fındık. Bir senedir hazırlıklarını
Rastgele Banner Alanları

Kandıra fındık ticaretinin önde gelen isimlerinden, Tonguçlar Fındık Fabrikası sahibi Murat Tonguç; “Öncelikle 2021 fındık hasadı hayırlı olsun. Tüm üretici ve fındık ticareti ile iştigal eden esnafımıza bol bereketli, hayırlı kazançlar dilerim.” diyerek sözlerine başladı.
TONGUÇ: BİR HAFTA DAHA BEKLEYİNHava şartlarından dolayı fındıkları toplanması biraz daha bekleyebilir. Çünkü biraz yaş olduğunu fark ettim. Kendi bahçelerimizi toplamaya dün itibari ile başladık. Aslında erken, fakat fındığın ticaretini de yaptığımızdan ve bu bir ay gece gündüz koşuşturma içinde olacağından dolayı bahçe işleri ile meşgul olamıyoruz, vakit ayıramıyoruz. Üreticilerimiz açısından işi sadece üretim olanlar mahsulün kaliteli, randımanlı olması için en az bir hafta daha beklemeleri kendi yararlarına olacaktır diye düşünüyorum. dedi.FINDIK FİYATI BEKLENTİNİZ NEDİR?Geçen yıl fındık fiyatları mahsulün az olmasına rağmen bekleneni pek karşılamadı. Bunun sebebini irdelediğimizde karşımıza hep aynı sonuç çıktı. Pandemi süreci dünya çapında birçok sektörü olumsuz etkiledi. Fındık %80 ihraç maddesi. Türkiye’de olduğu gibi Dünyada da alışveriş merkezleri, hava alanları, hediyelik fındık mamulü satış yerleri vs. gibi işletmeler kapalı kaldı. Geçen yıl ağustos, eylül, ekim aylarında yurt dışı bağlantılı firmalar ile yaptığım görüşmelerde fındık için talep alamamaktan şikâyetçiydiler. 2021’in ilk üç ayı ihracatın talebin %30 azaldığı bilgisine ulaştık. Pandemi sürecinin ve yasakların kalkması ile ihracat son aylarda yine hız kazandı. İnşallah dünyada ekonomileri sarsan bu virüs ortadan tamamen kalkar, fındık mamulü gıda işletmeleri tam kapasite üretim ve satış yapar da birçok insanımızın rızık kapısı olan fındık değerinde fiyatını bulur ümidindeyim.TELEFON ETMENİZ YETERLİ, MAHSÜLÜ YERİNDE ALIYORUZFındık sezonu tam kapasite çalışıyoruz. Eleman sayımızı arttırıyoruz. Araçlarımız Kandıra’nın her köyünden talep doğrultusunda yerinde mahsulü alıyor. Bir telefon etmek yeterli. Firmamız çok şükür altmış yılı devirdi. Diğer esnaf arkadaşlarda bu konuda bizim gibi aynı tatlı telaş içinde çalışıyorlar. Ekmek herkese yeter. Rızık Allaha aittir sözünü unutmamak lazım. Dedikodusuz, fitnesiz, ahi geleneği ile geçecek, her kesime katkı sağlayacak bir sezonun başlaması diliyorum.” dedi.

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 18 civarında zam beklenirken, kök
Sıradaki Haber Emekliler İçin Yeni Düzenleme Hazırlığı: En Düşük Maaş Artabilir
error: İçerik Korunmaktadır!