Şube Başkanı Faruk Zihni ve yönetim kurulunun çalışmaları Bem-Bir-Sen Genel Merkezi’nin de dikkatini çekti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile yapılan sözleşmenin imza törenine katılan Genel Başkan Levent Uslu da, yaptığı açıklamada, Kocaeli’deki sözleşmelerden övgü dolu sözlerle bahsetti.
“ TÜRKİYE’YE ÖRNEK SÖZLEŞMELER YAPILDI”“Bilindiği gibi 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmesi’nde sosyal denge tazminatının oranı yüzde 100’den 120’ye çıkarılmıştı. Birçok belediye bu çerçevede sosyal denge sözleşmelerini imzaladı, imzalıyor. Ancak Kocaeli’de imzaladığımız sözleşmeler tüm Türkiye’ye örnek gösterilebilecek sözleşmelerdir.
TEŞEKKÜR ETTİÖzellikle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığımız son Sosyal Denge Sözleşmesi, büyükşehirler adına örnek olacak bir sonucu bizlere getirmiştir. Bu sözleşeme ilk imzayı atan, başkanımız Tahir Büyükakın’dır. Bu zor şartlarda elini taşın altına koyan tüm belediye başkanlarımıza; sendikamız, memurlar ve memur aileleri adına teşekkür ediyorum” dedi.


