Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Türkkan, Kandıra'daki çevre katliamını TBMM gündemine taşıdı

Kandıra’da bulunan Sarısu Çayı’nın kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kirletildiği haberleri üzerine harekete geçen İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan soru önergesi vererek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Kandıra’da bulunan Sarısu Çayı’nın kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce
Rastgele Banner Alanları

Kandıra’da bulunan ve pek çok vatandaşın kullandığı Sarısu Çayı’nın kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kirletildiği iddiası Kocaeli basınında yer almış, hatta yetkililer tarafından sudan numune alınmıştı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, çevre katliamını soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı.
Türkkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi.
Önergede “Kocaeli’nin Kandıra İlçesi’nde yer alan Arıklar Göleti’nden başlayan ve Sarısu mevkiinden denize dökülen Sarısu Çayı iddiaya göre kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kirletildiğini, çay üzerinde köpüklenme görüldüğünü, Karlı, Bozburun, İncecik, Ferizli, Lokmanlı ve Akbal mahallelerinden geçen Sarısu Çayı’ndaki kirliliğin bu mahallelerde hayvancılık ve seracılık yapan üreticiler için ciddi tehlike oluşturduğunu” yazan Türkkan, konu ile ilgili Bakan Kurum’a 4 soru yöneltti.
Türkkan Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti:
1-Kocaeli Kandıra’daki Sarısu Çayı’ndan alınan numune sonucu ne zaman belli olacaktır, bu sonuca göre nasıl bir yol izlenecektir?
2-Birçok mahalleden geçen Sarısu Çayı’ndaki kirliliğin bu mahallelerde hayvancılık ve seracılık yapan üreticiler için tehlike oluşturmasına karşı alınmış tedbirler bulunmakta mıdır, bu tedbirler nelerdir?
3-Sarısu Çayı’nın eski haline dönmesi için Bakanlık olarak uygulanması düşünülen çalışmalar bulunmakta mıdır, bu çalışmalar nelerdir?
4-Sarısu Çayı’nın tekrar bu şekilde kirletilmemesi için Bakanlık hangi uygulamaları hayata geçirecek, hangi tedbirleri alacaktır?

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 18 civarında zam beklenirken, kök
Sıradaki Haber Emekliler İçin Yeni Düzenleme Hazırlığı: En Düşük Maaş Artabilir
error: İçerik Korunmaktadır!