Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Yok satan Kandıra Hindisi nasıl pişirilir? İşte püf noktaları!

Kentte tanınan ve sevilen esnaflarından “Şalgam Tavukçuluk”un sahibi ve aynı zamanda Kasaplar odası Başkanı İsmail Şalgam, hindi pişirmenin inceliklerini anlattı. İyi bir hindinin suda kaynadıktan sonra yaklaşık 2.5 saat fırında pişmesi gerektiğini s

Kentte tanınan ve sevilen esnaflarından “Şalgam Tavukçuluk”un sahibi ve aynı
Rastgele Banner Alanları

Kentte tanınan ve sevilen esnaflarından “Şalgam Tavukçuluk”un sahibi ve aynı zamanda Kasaplar odası Başkanı İsmail Şalgam, Kandıra’da doğal ve organik ortamda yetişen meşhur Kandıra Hindilerini vatandaşla buluşturuyor. İzmit Bekirdere Mahallesi Turan Güneş Caddesi üzerinde ki dükkanının başında olan İsmail Şalgam, çocukluğundan bu yana mesleğini devam ettiriyor. Şalgam, Kocaeli yanı sıra çevre illerden de müdavimleri olan Kandıra Hindisinin pişirmenin inceliklerini gazetemize anlattı.
HİNDİNİN KİLOSU 280 TLKandıra coğrafi açıdan Hindi beslemeye çok uygun olduğunu söyleyen İsmail Şalgam, “ Önceden Hindi üretim çiftliği vardı. Burada üretilen yavrular vatandaşa dağıtıldıktan sonra meralarda beslenirdi. Kışın bu aylarda yetişmesi sürer. Kandıra Hindisi sadece Kocaeli’de yenmiyordu. İstanbul ve çevre illerin ihtiyacını karşılıyordu. Hindi üretim çiftliği kapatıldıktan sonra, sayısı azalmasına rağmen, köylü üreticilerimiz yetiştirmeye devam ediyor. Hindiyi besleme süresi ise bir yıl. Hindi müşterisinin yaş ortalaması 50 yaş üstü. Kandıra deyince akla hindi, manda yoğurdu gelir. Ortalama bir hindi 5-10 kilo arası geliyor. Kilosu şu an 280 TL. Geçen yıl kilosu 140 TL civarındaydı.” dedi.
İŞLEMLERİ TEK TEK SIRALADIVatandaş sadece yılbaşı diye hindi yemiyor ve isteyen istediği zaman yiyor diyen Şalgam, Hindinin güzel pişmesi için yapılması gereken işlemleri de sıraladı. Şalgam, “ hindi temizlendikten sonra pirinç, bulgur pilavı yapılır. Yanına kuş üzümü ve çam fıstığı koyulup folyo kağıda sardıktan sonra fırına sürülüyor. Fırında kısık ve ağır ateşte 2.5 saatte pişirdikten sonra afiyetle yenebilir. Bazı vatandaşlar haşlama şeklinde yapıyor, suyunu içmek için. Müşteri sayımız gayet fazla. Onların ağız tadına uygun ürünler satmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Yetkililere de seslenen Şalgam, Hindi 50-60 tane hindi yavrusu yarı hibeli üreticilere verilirse hem hindinin sayısı çoğalır, hem de önümüzde ki seneler içinde damızlık sayısı artmış olacağını belirtti.

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 18 civarında zam beklenirken, kök
Sıradaki Haber Emekliler İçin Yeni Düzenleme Hazırlığı: En Düşük Maaş Artabilir
error: İçerik Korunmaktadır!