Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 2 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Hindi’nin Noel ile alakası yoktur!

Kandıra sanayi esnaflarından ve Kocaeli İl Genel Meclisi eski üyesi Dursun Yılmaz sosyal medya hesabından yine dikkat çekici bir paylaşım yaptı

Kandıra sanayi esnaflarından ve Kocaeli İl Genel Meclisi eski üyesi
Rastgele Banner Alanları

Bu kez “Yılbaşı ve Hindi” konusunu ele alan Dursun Yılmaz, “Şükran Günü ve Hindi’nin Noel ile yılbaşı ile alakası yoktur” başlığını attı ve şunları yazdı:
“Şükran Günü, Hz İsa Peygamber’den 1600 sene sonra kutlanmaya başlanmıştır. Her yıl Kasım ayının son Perşembe günü kutlanır. Hıristiyanlık dini ile alakası yoktur. 1 Ocak Yılbaşı gecesi veya Noel ile de alakası yoktur. İlk defa İngilizler tarafından 1588’de İspanya donanmasına karşı kazanılan zafer için düzenlenmiştir. Şükran Günü, Amerika’ya bir İngiliz adeti olarak geçmiştir.
Hindi ise 1600’lere kadar sadece Amerika da var olan, Amerika kıtası dışında kalan dünya da bilinmeyen bir kanatlı hayvandır. Tıpkı Domates, Patates ve Mısır gibi Amerika’nın keşfinden sonra, 1600’lerden itibaren dünyaya yayılmıştır.Hindi, eti yenen helal grubundandır. Yılın her günü yenir. En çok kış aylarında tüketilir. Çünkü yazın kokar. Keçi eti gibi, Hamsi gibi, sıcak mevsimde değil, kışın soğuk aylarında tüketilir.
Yılbaşı geceleri kurulan içki masalarında Pirzola, Biftek, Tavuk, Kuzu eti için kimse bir şey demez bir şey yazmaz da, nedense sanki hindi eti harammış gibi yazıp çiziyor bazı insanlar.Kandıra ilçemizde her yıl 100 bin civarında Hindi üretilir satılır. Bırakın insanlar Hindi yesinler. Hindi’nin Noel ile yılbaşı ile Hıristiyanlık ile alakası yoktur.”

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sahipsiz köpeklerin toplanarak barınaklara yerleştirilmesi çalışmalarının
Sıradaki Haber Bakan Çiftçi’den Net Hedef: “Yılbaşına Kadar Sokaklarda Sahipsiz Köpek Kalmayacak”
error: İçerik Korunmaktadır!