Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 2 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Kocaeli Şehir Hastanesi’nden Hipertansiyon Uyarısı: Sessiz Tehlikeye Dikkat!

Kocaeli Şehir Hastanesi’nden uyarı: Yüksek tansiyon sessiz ilerliyor, düzenli ölçüm hayat kurtarıyor. Doç. Dr. Ahmet Demirkıran, sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleriyle hipertansiyonun kontrol altına alınabileceğini vurguladı.

Kocaeli Şehir Hastanesi’nden uyarı: Yüksek tansiyon sessiz ilerliyor, düzenli ölçüm
Rastgele Banner Alanları

17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü kapsamında açıklama yapan Kocaeli Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Demirkıran, hipertansiyonun hayati tehlikelere yol açabilecek ciddi bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekti. “Sessiz katil” olarak adlandırılan yüksek tansiyonun genellikle belirti vermeden ilerlediğini vurguladı.
Hipertansiyonun Sinsiliğine Dikkat ÇektiDoç. Dr. Demirkıran, hipertansiyonun kalp krizi, inme, kalp yetmezliği ve böbrek hastalıklarının başlıca nedenlerinden biri olduğunu belirterek, birçok kişinin hastalığından habersiz yaşadığını ifade etti. “Tansiyonunuzu bilmek, kalbinizi korumaktır” diyerek düzenli ölçümün önemine dikkat çekti.
Tansiyon Değerlerinde Hangi Sınırlar Önemli?Demirkıran, Avrupa Kardiyoloji Derneği (ESC) kılavuzlarına göre hipertansiyonun: Ofiste yapılan ölçümlerde 140/90 mmHg ve üzeri, Ev ölçümlerinde 135/85 mmHg, 24 saatlik takiplerde ise 130/80 mmHg ve üzeri olarak tanımlandığını aktardı.
Yaşam Tarzınızı Değiştirin, Tansiyonunuzu DüşürünHipertansiyonun kontrol altına alınabilir bir hastalık olduğunun altını çizen Demirkıran, şu önerilerde bulundu: Tuz tüketimi günde 5 gramı geçmemeli. Her gün 30 dakika tempolu yürüyüş yapılmalı. Sağlıklı kilo korunmalı, sigara ve alkolden uzak durulmalı. Gerekiyorsa hekim kontrolünde ilaç tedavisine başlanmalı. Bu basit ama etkili önlemlerle tansiyon kontrol altına alındığında kalp krizi ve inme riski büyük ölçüde azalıyor.
Düzenli Ölçüm Hayat KurtarırDoç. Dr. Demirkıran, 40 yaşından önce en az 3 yılda bir, 40 yaşından sonra ise yılda bir kez tansiyon ölçümünün yapılmasını önerdi. “Küçük yaşam tarzı değişiklikleri, büyük farklar yaratır” diyerek vatandaşları tansiyonlarını düzenli ölçtürmeye ve sağlık kontrollerini ihmal etmemeye çağırdı.

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kandıra Sarısu Plajı açıklarında tekneden denize düşen bir kişi, Kıyı
Sıradaki Haber Kandıra Sarısu Açıklarında Denize Düşen Kişiyi TAHLİSİYE-7 Ekibi Kurta
error: İçerik Korunmaktadır!