Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 2 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Kandıra 2013’de ağır kokudan kurtuluyor

Aydınlık Mahallesi Kayakayaltı Mevkii’nde 16 dönüm arazi üzerine Kandıra merkez atık su arıtma tesisi yapımı için çalışmalara başlandı.

Aydınlık Mahallesi Kayakayaltı Mevkii'nde 16 dönüm arazi üzerine Kandıra merkez

Kandıra merkezin atık suları Namazgah ve Yulaflı Deresi’ne veriliyordu. Bu da çevrede ağır kokulara neden oluyordu. İlçemizde Büyükşehir Belediyesinin alt yapı çalışmalarına başlamasının ardından atık su arıtma tesisi’nde ihalesi yapıldı. İhaleyi USAŞ Uğur Serdaroğlu A.Ş.ERA inş. LTD. ŞTİ iş ortaklığı müteahhit tarafından 5,585,695,63 TL bedel karşılığında alındı. Kandıra atık su arıtma tesisi 15 ay içinde tamamlanıp hizmete açılacak. Tesis 16 dönüm arazi üzerinde inşa ediliyor.

Günlük 6 bin m3 atık su arıtabilecek. Kandıra merkezin atık suları Namazgah ve Yulaflı Deresi’ne veriliyordu. Çevreye ağır kokular saçıyor, bu bölgelerde bulunan vatandaşlar yazın gelmesiyle adeta isyan ediyorlardı. Bu tesisin İlçemize yapılmasıyla birlikte temiz, ferah bir havaya İlçemiz kavuşurken, dere kanalından akan suda doğal bir hal alacak. Bu güzelliği görmek ve yaşamak için bir yıl daha İlçe halkı sabır edecek.

error: İçerik Korunmaktadır!