Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ev Sahibi Türkiye” İstanbul kura çekim töreninde yaptığı açıklamalarla sosyal konut alanında yeni bir dönemin kapısını araladı. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak gösterilen “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında önemli bir yenilik kamuoyuna duyuruldu.
KİRALIK SOSYAL KONUT DÖNEMİ BAŞLIYOR
Konuşmasında projeyi daha da genişlettiklerini vurgulayan Erdoğan, sadece ev sahibi yapmaya yönelik değil, kiralık konut ihtiyacına da çözüm getirecek yeni bir modelin hayata geçirileceğini açıkladı. Erdoğan, “Kiralık sosyal konut uygulamamızı Türkiye’de ilk kez İstanbul’da başlatıyoruz. TOKİ eliyle kiralama sistemini kuruyoruz” ifadelerini kullandı.
İLK ETAPTA 15 BİN KONUT
Yeni modelin ilk adımı olarak İstanbul’da 15 bin kiralık sosyal konutun hayata geçirileceği bildirildi. Bu adımın özellikle büyük şehirlerde artan kira sorununa çözüm olması hedefleniyor.
BARINMA SORUNUNA YENİ MODEL
Kiralık sosyal konut sistemiyle birlikte dar gelirli vatandaşların daha uygun şartlarda barınma imkanına kavuşması amaçlanıyor. Yeni uygulamanın ilerleyen süreçte Türkiye genelinde yaygınlaştırılması bekleniyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasını “İstanbul’umuza ve ülkemize hayırlı olsun” sözleriyle tamamladı.


