Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

AK Parti'de heyecan başlıyor

AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, bugün il binasında düzenlediği basın toplantısında, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerle ilgili AK Parti Genel Merkezi’nin belirlediği seçim takvimini açıkladı.

3 Kasım 2018 Saat: 16:37
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.782 kez okunmuştur

AK Parti'de heyecan başlıyor
AK Parti'de heyecan başlıyor

AK Parti MKYK’nın açıkladığı seçim takvimi ile ilgili bilgi veren Eryarsoy, ilçe belediye başkan aday adaylığı başvurularının 5 Kasım Pazartesi günü başlayıp 12 Kasım tarihine kadar 10.00-17.00 saatleri arasında yapılacağını açıkladı.

Eryarsoy, Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarının il başkanlığına, ilçe belediye başkan aday adaylarının il veya ilçe başkanlıklarına, meclis üyeliği aday adaylığı için başvuru yapmak isteyenlerin de ilçe başkanlıklarına başvuru yapacağını, mevcut belediye başkanlarından başvuru alınmayacağını söyledi.

Meclis üyeliği başvuruların 5 Kasım-3 Aralık tarihlerinde yapılacağını açıklayan Eryarsoy aday adaylarından istenen belgeleri şöyle sıraladı: “Arşiv kayıtlı sicil belgesi, diploma fotokopisi, nüfus cüzdan fotokopisi, askerlik durum belgesi, başvuru ücreti dekontu ve istifa dilekçesi.”

AK Parti’de; Büyükşehir Belediye başkan aday adaylarından 10 bin, ilçe belediye başkan aday adaylarından 7 bin TL başvuru ücreti alınacak. Meclis üyeliği için başvuru ücretlerini ilçe başkanları belirleyecek. Kadın adaylar belirlenen ücretin yarısı kadar, engelli adaylar dörtte biri oranda başvuru ücreti ödeyecek. Belediye Başkan aday adaylığını düşünen kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticilerinin istifası zorunlu iken, meclis üyeliği için istifa zorunluluğu bulunmuyor. Aday adayı olmak isteyen memurlar, 1 Aralık’tan geçerli olmak üzere 12 Kasım'a kadar istifa dilekçesi verecek.

Aday adayları için temayül yoklamalarının 17-18 Kasım’da yapılacağını açıklayan AK Parti İl Başkanı Eryarsoy, “Temayülde oy kullanacaklara, aday adaylarının kendilerini tanıtması için danışma meclislerini İlçelerde 12 Kasım’dan sonra yapacağız. İl Başkan Yardımcımız Arif Aküzüm başkanlığında oluşturan başvuru komisyonumuz aday adaylarının başvuruları alacak" dedi.

Eryarsoy, ilçe başkanlarının istifasıyla ilgili şu ana kadar Genel Merkez'den gelen bilgi olmadığını söyledi, "Hangi ilçe başkanı istifa edeceği etmeyeceği yönünde bir bilgi yok. Genel Merkezimizden bu konuda yarın akşam veya pazartesi sabaha kadar karar çıkabilir. İstifa eden ilçe başkanlarının yerine Kasım sonuna kadar atama yapılacak" diye konuştu

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑