Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Bağırganlı Köyünde Balıkçılara töreni düzenlendi

Kandıra Bağırganlı Su Ürünleri Kooperatifi tarafından av sezonunun başlayacak olması nedeniyle 2. Rasgele Bereketli Olsun töreni düzenlendi

11 Mayıs 2009 Saat: 19:38
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.775 kez okunmuştur

Bağırganlı Köyünde Balıkçılara töreni düzenlendi
Bağırganlı Köyünde Balıkçılara töreni düzenlendi

Kandıra Bağırganlı Su Ürünleri Kooperatifi tarafından av sezonunun başlayacak olması nedeniyle “2. Rasgele Bereketli Olsun” töreni düzenlendi

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Bağırganlı Köyü’nde balık sezonunun başlaması nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı. Başkan Karaosmanoğlu, balıkçılara fırtınasız ve bol balıklı bir sezon diledi.

               

BALIKÇI BARINAĞINDA TÖREN

Kandıra’nın Bağırganlı Köyü Su Ürünleri Kooperatifi tarafından düzenlenen ‘’2. Rastgele Bereketli Olsun’’ etkinliği büyük ilgi gördü. 31 Ağustos’u 1 Eylül’e bağlayan gece başlayacak av sezonu nedeniyle düzenlenen tören balıkçıları, ailelerini, köylüleri ve protokol üyelerini bir araya getirdi. Kısa süre önce yapımı tamamlanan Bağırganlı Koyu Balıkçı Barınağı’ndaki tören renkli görüntülere sahne oldu.

                

PROTOKOLDEN GENİŞ KATILIM

Törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren, Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, MHP Kocaeli Milletvekili Cumali Durmuş, Kaymakam Hamza Erkal, Sağlık eski Bakanı Kazım Dinç, AKP Kandıra İlçe Başkanı Cengiz Kan, MHP İl Başkanı Ruhi Çavdar, MHP Kandıra İlçe Başkanı Nusret Koç, CHP Kandıra İlçe Başkanı Muzaffer Yağız, DSP Kandıra İlçe Başkanı Nusret Koç, DP Kandıra İlçe Başkanı Olcay Çelik, İP Kandıra İlçe Başkanı Erol Balaban, MHP Merkez İlçe eski Başkanı Derya Dillioğlu, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar, Bağırganlı Köyü Muhtarı Reşat Tunç, Kefken Liman Başkanı Alper Demirezen katıldı.

                

DENİZLER BİZİM HAZİNEMİZ

Kooperatif başkanı İsmail Yalçın’ın Büyükşehir, Bekirpaşa ve Kandıra belediyelerine teşekkür ettiği konuşmasının ardından kürsüye gelen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bereketli bir sezon olmasını diliyorum. Denizler bizim için büyük bir hazine, ama geçmişte özellikle iç denizlerimizi iyi kullanamadık. Sanayicilerimiz ve yöneticilerimiz, bu denizler kirlenmez zannetti. İzmit Körfezi, Marmara ve Karadeniz sahillerimiz bizim için hazinedir. Geçmişten bu yana yerleşim alanları İzmit Körfezi’ni kolye gibi sarmıştır’’ dedi.

               

İZMİT KÖRFEZİ GÜLMEYE BAŞLADI

İzmit Körfezi’ni sanayi ve evsel atıklardan temizlemek için çalıştıklarını aktaran Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Her zaman söylüyoruz; Körfez bizim mutfağımız, soframız. Biz de bu hassasiyetle üstüne gittik ve artık İzmit Körfezi yüzümüze gülmeye başladı. Adeta Körfez, artık bize teşekkür ediyor. Karadeniz sahillerimiz turizm bölgesi ilan edildi. O nedenle buralardaki gençlerimizin mutlaka yabancı dil ve bilgisayar öğrenmesi, dünyaya açılmış olması gerekiyor’’ ifadesini kullandı.

                

KÖYLÜLERDEN BAŞKAN’A ALKIŞ

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli’nin ve Kandıra’nın köylerine yapılan hizmetleri de şu sözlerle anlattı; ‘’Ben köy çocuğuyum, köyde büyüdüm. O nedenle köylerimizi çok seviyorum. Köylerimiz yakında cazibe merkezi haline gelecek. Köyden kente göçün yerini kentten köye göç alacak. Susuz köyümüz kalmayacak, köy yolarımızın tamamı asfalt olacak. Köy içi düzenlemelerimiz devam ediyor. Köylerimizin ihtiyaçlarını biliyoruz, severek ve isteyerek bu işlerin üzerine gidiyoruz. Cumhuriyet’in 100. yılında bizim köylerimiz İsviçre’nin köylerinden daha güzel olacak.’’ Başkan’ın bu sözleri köylülerin alkışlarıyla karşılandı.

                

KOCAELİ, TÜRKİYE’YE ÖRNEK

Kocaelililer’in sağduyusunun ve isteklerinin kendilerine güç verdiğini aktaran Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli’nin Türkiye’nin ve Avrupa’nın parlayan yıldızı olduğunu vurguladı. Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir’in kurduğu kurtarma ekibinin ardından Kandıra’daki boğulma olaylarının azaldığını ve bu çalışmanın da Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini söyledi. Konuşmasının ardından kooperatif başkanı Yalçın, Başkan Karaosmanoğlu’na hizmetlerinden ötürü bir plaket takdim etti.

                    

TEKNEYLE KARADENİZ’E AÇILDILAR

Buradaki törenin ardından Başkan Karaosmanoğlu ile protokol üyeleri, balıkçı teknelerinden birine geçti. Başkan Karaosmanoğlu, av sezonunun hayırlı geçmesi dileğiyle kooperatif başkanı Yalçın’a Türk Bayrağı verdi. Türk Bayrağı’nı öpüp başına koyduktan sonra Yalçın’a veren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Fırtınasız, kazasız, belasız, hayırlı avlar dilerim. Rastgele’’ dedi. Daha sonra Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekiler, balıkçı teknesiyle Karadeniz’e açıldı. Kısa süren Karadeniz turunda bile hırçın dalgalar, Bağırganlı’daki balıkçıları çetin bir sezonun beklediğinin habercisi gibiydi.

                 

KAZIM DİNÇ’TEN BAŞKAN’A TEŞEKKÜR

Balıkçı barınağındaki törenin öncesinde ise Başkan Karaosmanoğlu, Bağırganlı Köyü’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada Başkan Karaosmanoğlu, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Cengiz Kan ile Sağlık eski Bakanı Kazım Dinç, DP Kandıra İlçe Başkanı OIcay Çelik, SHP Kocaeli eski Milletvekili ve CHP’nin eski il başkanlarından Ömer Türkçakal, Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar ağırladı. Başkan Karaosmanoğlu, Bağırganlı’da bir araya geldiği köylülere Kandıra’da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Sağlık eski Bakanı Kazım Dinç, özellikle Namazgah Deresi’ndeki ıslah çalışmalarının Kandıra için çok önemli olduğunu söyleyerek, Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.

Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑