Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Baro Başkan Adayı Karakadılar: “Yeni adliye binası için kamuoyu yaratacağız”

Kocaeli Barosu Başkan Adayı Caner Karakadılar konuşmasında, "Kocaeli Adliyesi'nin yapılması açısından baro olarak kamuoyu yaratacağız. Bunu gündemde tutacağız. Umarım o proje en yakın zamanda gerçekleşir." dedi.

12 Ekim 2024 Saat: 14:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 838 kez okunmuştur

Baro Başkan Adayı Karakadılar: “Yeni adliye binası için kamuoyu yaratacağız”
Baro Başkan Adayı Karakadılar: “Yeni adliye binası için kamuoyu yaratacağız”

Kocaeli Barosu 38. Olağan Genel Kurulu’nun ilk günü 12 Ekim Cumartesi (bugün) gerçekleşti. Kocaeli Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapılan genel kurulun ilk gününe ilgi yüksek oldu. Baro Başkanlığı ile yetkili organların seçimi ise 13 Ekim Pazar günü Kocaeli Adliyesi’nde 08.30 ile 17.00 saatleri arasında yapılacak. Yaklaşık 3 bin avukatın oy kullanma hakkının bulunduğu genel kurul sonunda 10 yönetim kurulu üyesi, 3 barolar birliği delegesi, 5 disiplin kurulu üyesi ve 3 denetim kurulu üyesi seçilmiş olacak. Kocaeli Baro Başkanlığı için Av. Caner Karakadılar seçime tek aday olarak girecek.

KOCAELİ BAROSU HUKUK TARAFIDIR
Kocaeli Barosu Başkan Adayı Caner Karakadılar konuşmasında, “Kocaeli Barosu’nun bir duruşu var. Bu duruş a veya b tarafı değil hukuk tarafıdır. Kocaeli Barosu her zaman doğru bildiğini söylemeye gerekirse haykırmaya devam edecek. Baroların insan haklarına güzellik kazandırma ve koruma görevi var. Biz bu anlamda Kocaeli Barosu'nun geleneklerine uygun şekilde bu misyonumuzu devam ettireceğiz. Tüm ülkemizin yaşadığı ekonomik olarak yaşadığı sıkıntıları kurumsal olarak bizde sorunlar yaşadık. Meslektaşlarımıza sunduğumuz bazı hizmetleri azaltmak zorunda kaldık. Umarım önümüzdeki dönemde gelirlerimizi arttıracak projelerimizle birlikte de bu hizmetleri tekrar meslektaşlarımıza verebiliriz.

BAROMUZU DAHA İYİYE TAŞIMAK İSTİYORUZ
Kocaeli barosu sadece meslektaşların özlük haklarıyla ilgilenen bir kurum değildir. Aynı zamanda kentin diğer dinamikleriyle de her zaman iş birliği içinde proje üretmede de motivasyonu olan bir kurumdur. Bu anlamda gerek belediyelerimizle, gerek diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum örgütleriyle, akademik odalarla, sendikalarla, üniversitelerle ortak projeler geliştireceğiz. İki yıllık bir görev süresinde genel kurulumuz bize verirse yönetime seçilecek arkadaşlarla birlikte uyum içinde baromuzu daha iyiye taşımak istiyoruz. 18 yıllık meslek hayatımın 15 yılını baroya adadım. Bu iki yıllık dönemde de meslektaşlarıma edindiğim tecrübelerimi sunmak istiyorum. Onlarla dayanışma içinde olmak hukukun üstünlüğünü de insan haklarını hep birlikte savunmak istiyoruz.” dedi.

KOCAELİ ADLİYESİ YETERSİZ KALIYOR
Kocaeli’ye yapılması planlanan yeni adliye binası hakkında konuşan Karakadılar, “2010 yılından bu yana yeni adliye söylentileri var. Biliyorsunuz Kocaeli Adliyesi idare ve vergi mahkemeleri, iş ve icra mahkemeleri ve ana adliye olmak üzere üçe ayrıldı. Tabii ki öncelikle fiziki koşulların olması ve personel sayısının yeterli olması lazım. Fiziki koşulları sağlaması açısından Kocaeli Adliyesi çok yetersiz. Şu anda Türkiye'nin en büyük adliyesi Ankara’da bulunuyor. O tamamlandıktan sonra Kocaeli Adliyesi’ne sıra gelecektir. Kocaeli Adliyesi'nin yapılması açısından baro olarak kamuoyu yaratacağız. Bunu gündemde tutacağız. Umarım o proje en yakın zamanda gerçekleşir. Vatandaşlarımızla adalet hizmetine en azından iyi fiziki koşullarda ulaşır.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑