İki bölüm halinde yapılan çalıştayda, Uyuşturucu, Tütün, Alkol ve Teknoloji-Kumar vb. davranışsal bağımlılıklar ele alınırken, ilçe çapında yapılan çalışmaların yanı sıra, yapılması gereken çalışmalarla ilgili görüş ve önerilerde konuşuldu.
Kandıra Namazgah Kültür Merkezinde ''Ben Olsaydım '' teması ile düzenlenen Çalıştaya Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Garnizon Komutanı Piyade Albay. İlker Tonbaktepe, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kandıra Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Akalın, Kandıra İlçe Sağlık Müdürü Damla Tosun, kurum müdürleri, öğretim görevlileri, emniyet ve jandarma teşkilatı mensupları, esnaf, öğrenci, öğretmen, doktor ve vatandaşlar katıldı.
Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından genel bilgilendirme yapan Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, konuyla ilgili katkı sağlayacak her kurumda çalışan personelin katılımını sağlamaya çalıştıkları çalıştay öncesi, sivil toplum kuruluşlarına da konuyla ilgili katkı sağlayacak fikir ve çözüm önerilerinin yer aldığı ‘Ben Olsaydım’ temalı bir çalışma yapıldığını söyledi. Kandıra ilçesinin uyuşturucu, tütün, alkol, sigara, davranış ve teknoloji bağımlılığı hususunda haritasını çıkaracak olan Çalıştay’da konuşma yapan Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, çalıştayın hedefleri ve ilçedeki genel bağımlılık durumu hakkında bilgiler verdi.
Çalıştayın toplumun hemen hemen tüm kesimleri ile birlikte moderatörler eşliğinde yapılan çalışma ve istişareler sonucu ilçenin bağımlılık haritasını çıkarmak amacıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Kaymakam Ünal, ‘’ Bağımlılık konusunda ilçemizin fotoğrafı nedir? Bu fotoğraftan ne anlıyoruz? Bu fotoğrafta eksik, yanlış, doğru şeyler nelerdir? bunları ele alacağız. İlçemizde genellikle bağımlılıkla ilgili çok ciddi bir problemimiz yok. Ancak problemi olmayan bir yer bir süre sonra problemli bir yer haline gelebiliyor’’ dedi.
Özellikle uyuşturucu konusunun çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunun altını çizen Kaymakam Ünal, ‘’ Görüyoruz ki ülkemiz hedef ülke. Yani bu ülkede yaşayanlara uyuşturucu satmak, kullandırmak, hedef haline gelmiş durumda. Bu hedeften kurtulmamız gerekir. Keşke insanlarımız hiç birisi bu tür bağımlılıklarla hiç tanışmamış olsa. En güzeli bu ama, maalesef hayatın gerçeklerine de aykırı. İnsanlarımızı bilinçlendirmemiz lazım. Eğer bulaşan varsa bunlardan vazgeçirmek, vazgeçemiyorsa tedavi etmemiz lazım. Bizim ülkemiz, bölgemiz rahat dememek lazım, bilinçli olmak lazım. Ümit ediyoruz ki bu çalışmalar başarılı olur. Çalıştayımız hayırlı olsun’’diyerek sözlerini sürdürdü.