Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Bir günlük yağmurla, Barajı'nda su seviyesini az da olsa yükseltti

Endişe verici seviyelere düşen Yuvacık Barajı'ndaki doluluk oranı, bir günlük yağmurla bile arttı. Aylar sonra Yuvacık Barajı’nda az da olsa artış yaşandı

2 Ekim 2024 Saat: 12:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 462 kez okunmuştur

Bir günlük yağmurla, Barajında su seviyesini az da olsa yükseltti
Bir günlük yağmurla, Barajı'nda su seviyesini az da olsa yükseltti

Kocaeli'nin en önemli içme su kaynağı olan Yuvacık Barajı´nda su seviyesi artan sıcak hava ve azalan yağışla birlikte hızlı bir düşüş sürecine girdi. Sapanca Gölü’nden alınan takviye suya rağmen, Yuvacık Barajı´ndaki su miktarı hızla tükenmeye başladı.

Barajdaki su seviyesi ala tehlikeli boyutta olmasına rağmen, Kocaeli’de etkili olan yağışlı hava sayesinde su miktarı az da olsa arttı. Aylar sonra Yuvacık Barajı’nda az da olsa artış yaşandı.

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Yuvacık Barajı'nda doluluk oranı, yüzde 28’den yüzde 29 seviyesine çıktı. Toplam 51 milyon metreküp kapasiteli baraj havzasında şu anda 14 milyon 580 bin metreküp su bulunuyor.

Kandıra’da bulunan Namazgâh Barajında ise su miktarı yüzde 55 seviyesinde. Namazgah Barajı’nda 12 milyon 380 bin metreküp su bulunuyor.

Yuvacık Barajı hala tehlikeli seviyede. Umudumuz ise yağışlı havaların biran önce gelmesinde. Kocaeli’de azalan su miktarı ile ilgili İSU yetkilileri tasarruf çağrısını yapmaya devam ediyor. Vatandaşların suyu gereksiz kullanımından kaçınması isteniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑