Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu tarafından yapılan imar değişikliği planından önce hayvancılıkla uğraşan veya uğraşmak isteyen çiftçiler en fazla 750 metrekare alana ahır yapımı gerçekleştirebiliyordu. Yeni yapılan düzenleme ile birlikte çiftçi, arsasının yüzde 35i kadar yeri kapalı alan haline getirip ahır olarak kullanabiliyor. Yapılan bu düzenleme ile birlikte büyük üretim tesisleri açılması gerçekleşebiliyor.
MANDA ÇİFTLİĞİ Kandıra Bölgesinde imar planı değişikliği ile birlikte açılan Kandıra Manda Çiftliği, Kefken Cebeci yolunda 50 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteriyor. 4300 metre kare kapalı alanı bulunan manda çiftliği modern teknikler ile inşa edilmiş. Yem deposu, modern sağımhane, ahır, ofis ve müşteminatın bulunduğu çiflikte İtalyada işlerinde uzman veterinerler görev alıyor.
İTALYADAN 128 GEBE MANDA Manda çiftliği kurulduktan sonra yurt dışında modern tesisleri araştıran çiftlik sorumluları İtalyadan 128 adet gebe mandayı Türkiyeye getirdikten sonra burada bulunan modern ağırlara yerleştirdi. Gebeliklerini tamamlayan mandaların sayısı 256ya yükseldi. Gebeliklerini tamamlayan mandalardan süt alımına başlamasıyla birlikte günde Bin 100 litrelik bir manda sütü sevkiyatı gerçekleştiriliyor.
BÜYÜKŞEHİR BÜYÜMEMİZDE PAY SAHİBİ Kandırada bulunan Kandıra Manda Çiftliğinin ortaklarından Niyazi Yelkenlioğlu, Büyükşehirin imar alanında yaptığı değişikliğin öneminden bahsetti. Yelkenlioğlu, Büyükşehir, imar planında yaptığı değişikliklerle birlikte yatırımların önünü açtı. Önceden sadece 750 metrekare alana ahır yapımı gerçekleştirebiliyorken şu an arazinin yüzde 35ine kadar ahır yapımı gerçekleştirebiliyoruz. Bu yatırımcıların, çiftçilerin önünün açılmasında büyük bir etken oluyor dedi.