Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

CHP Genel Başkanı Özel: Kocaeli’de bir olan belediyeyi üçe çıkarmak kabul edilemez

CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasında, “Türkiye nüfusunun yüzde 65’ine hizmet edecek şekilde seçim kazandığımız dönemde Kocaeli’yi kazanamadık. Kocaeli’de bir olan belediye sayısını üçe çıkarmış olmamız kabul edilebilir değil” dedi.

14 Eylül 2024 Saat: 08:11
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 580 kez okunmuştur

CHP Genel Başkanı Özel: Kocaeli’de bir olan belediyeyi üçe çıkarmak kabul edilemez
CHP Genel Başkanı Özel: Kocaeli’de bir olan belediyeyi üçe çıkarmak kabul edilemez

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir dizi programlara katılmak için Kocaeli’ye geldi. Özel’in ilk durağı İzmit Ramada Otel’de CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer başkanlığında düzenlenen Emek Büroları Akademik Kurul Toplantısı oldu. Özel burada gerçekleştirdiği konuşmada CHP’nin emek politikaları hakkında bilgiler verdi. Programa Kocaeli Milletvekilleri Harun Yıldızlı, Mühip Kanko ve Nail Çiler, İl Başkanvekili Sadun Azak, belediye başkanları, il yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcileri ile eski milletvekilleri, yöneticiler ve partililer katıldı.

BİRİ ÜÇE ÇIKARMAK KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, toplantıdaki konuşmasında şunları söyledi: “Burası emeğin başkenti. 31 Mart seçimlerinden sonra kazanamadığımız 3 şehre çok üzüldüğümü söylemiştim. Bu şehirler Gaziantep, Samsun ve Kocaeli’ydi. Bu şehirler Türkiye için çok önemli. Türkiye nüfusunun yüzde 65’ine hizmet edecek şekilde seçim kazandığımız dönemde Kocaeli’yi kazanamadık. Kocaeli’de bir olan belediye sayısını üçe çıkarmış olmamız kabul edilebilir değil. Bu yüzden emek mitingimizi Kocaeli’de yaptık ve bu akademik toplantıyı da burada gerçekleştirdik.

İKTİDARA YÜRÜYORUZ VE HAZIRLANIYORUZ
Bundan sonraki süreçte emeğin ve emekçinin hakkını nasıl vereceğiz bunu konuşuyoruz çünkü iktidara yürüyoruz ve iktidara hazırlanıyoruz. Emek büroları geçim ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi için yola çıkıyor. 4-9 Eylül tarihleri arasında tüzük kurultayımızı yaptık. Partiyi nasıl yürüteceğimiz konusunda mutabakata vardık. Şimdi de Türkiye’yi nasıl yöneteceğimiz programın hazırlığının tam başındayız. CHP’nin bundan yaklaşık 20 yıl önce yazılmış programının, çağın ihtiyaçlarına uygun daha kısa ve net olması için çalışıyoruz.

2025 KASIM DIŞINDA KAPIMIZI ÇALMAYIN
Kasım 2025 Cumhurbaşkanı Erdoğan’a erken seçim için çağrı yaptığımız bir tarihtir. 5 yıllık görev süresinin tam ortasında erken seçim kararı alıyorsanız biz varız. Seçimleri yenileyelim sonra gelip bir daha kapımızı çalmayın. Erdoğan’ın yeniden aday olmak gibi bir amacı varsa son şansı 2025 Kasım ayıdır. Biz Türkiye’yi bu tarihten sonra tüm sıkıntılardan kurtarmaya hazırız. Bu iktidar hâlen daha kendine güveniyorsa en güçlü aday Erdoğan’sa buyursunlar erken seçimde ikinci yüzyılda dertlerine kim çare olacak karar versinler. Biz bu özgüvenle buradayız.

NASIL YÖNETECEĞİMİZİ ANLATACAĞIZ
Bu ülkeyi nasıl yöneteceğimizi milletimize anlatmak için yoğun bir kampanya ile sürdüreceğiz. Bu ülke nasıl yönetilecek dediğimizde herkes gözü bir tarafa çevirir. Ekonomi politikalarını oluşturan arkadaşlar, bu emekleri nasıl finanse edeceğine bakacak. Biz huzur ve barış içinde ülkemizi nasıl güçlendireceğiz bunu göstereceğiz.

EVLATLARIMIZIN EMEĞİ SÖMÜRÜLMEMELİDİR
Her teknolojik gelişme istihdamsızlık yaratıyorsa bunun görüşülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Uzaktan çalıştırılan personelin gece gündüz ve tatil ayırmadan emeği sömürüyorsa o iki bilgisayar arasına devlet girmek zorunda. Evlatlarımızın emekleri asla sömürülememeli. Dijital altyapı ve denetimi koyacak anlayış bugünkü iktidarda yoktur. Bunu hayata geçirecek Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Böyle sömürülmeyi hak etmiyorsunuz ve bunun teminatı Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

KOCAELİ’DE BÜYÜK SIÇRAMA YAPACAĞIZ
Kocaeli’yi, 31 Mart seçimlerden sonra hedefimizde olan 3 kritik şehirden biri olduğu için çok önemsiyoruz. Kocaeli’nin emeğin başkenti olması ve CHP’nin bunu savunan bir parti olması sebebiyle bu yolda çıkılan ilk kent olarak burayı seçtik. Kocaeli’nin en büyük sıçrama yaptığımız kentlerden biri olduğunu göreceksiniz. Mesleki ve eğitim sistemini topyekün değiştireceğiz. Emekliyi darda bırakmayacak sosyal güvenlik formunu yaratacağız.

TÜRKİYE’NİN BİRİNCİ VE İKTİDAR PARTİSİYİZ
Emek büroları yolumuzu aydınlatacaktır. Bu politikalar kâğıt üzerinde kalmamalıdır. Bu kurulun parti politikalarının oluşumunda önemli bir rol oynayacağını düşünüyorum. CHP artık muhalefet partisi değildir. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin kuruluş ve girdiği son seçimle birlikte Türkiye’nin birinci ve iktidar partisidir. CHP genel iktidar için geri sayımda olan bir partidir.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑