CHP Kandıra İlçe Başkanı Gürcan Yalçıntuğ, Ekrem İmamoğlu ve belediye yöneticilerine yönelik gözaltıları eleştirerek, 23 Mart’taki ön seçimlerde tüm Cumhuriyet sevdalılarını bir araya gelmeye davet etti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kandıra İlçe Başkanı Gürcan Yalçıntuğ, parti binası önünde yaptığı basın açıklamasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bazı belediye yöneticilerine yönelik gözaltıları sert bir dille eleştirdi.
“Halkın İradesine Saygı Gösterilmeli”
Yalçıntuğ, açıklamasında, son seçimde halkın iradesiyle CHP’nin Türkiye’nin birinci partisi olduğunu hatırlatarak, bu başarının halkçı belediyecilik anlayışı ve şeffaf yönetim ilkeleriyle pekiştiğini belirtti. Ancak, halkın iradesine saygı gösterilmediğini ve seçimle kazanılamayacaklarını anlayanların farklı yollar denediği bir dönemdeyiz.
“Bu Mücadele, Tüm Türkiye’nin Mücadelesidir”
Başkan Yalçıntuğ, CHP’nin sadece bir parti mücadelesi değil, tüm Türkiye'nin mücadelesidir. Bu süreç, 86 milyon yurttaşımızın geleceğine sahip çıkma mücadelesidir. Biz, iktidarın karşısında durarak, halkın iradesine ve demokrasimize sahip çıkıyoruz.
“23 Mart’ta Demokrasiye Sahip Çıkalım”
Yalçıntuğ, açıklamasının sonunda, 23 Mart’ta yapılacak ön seçimlerde tüm Cumhuriyet sevdalılarını yanlarında görmek istediklerini belirterek, halkın iradesine sahip çıkacağız. Her şey çok güzel olacak. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!"