Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

CHP Milletvekili Kanko, Kocaeli’nin sorunlarını TBMM’ye taşıdı

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko, Kocaeli’nin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarını TBMM’de düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Kanko, “Kocaeli gelir düzeyi yüksek bir şehir. Bu geri kalmışlığı hak etmiyor” dedi.

19 Ekim 2024 Saat: 23:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 281 kez okunmuştur

CHP Milletvekili Kanko, Kocaeli’nin sorunlarını TBMM’ye taşıdı
CHP Milletvekili Kanko, Kocaeli’nin sorunlarını TBMM’ye taşıdı

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko, Kocaeli’nin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarını TBMM’de düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Kartepe, Gölcük, Kandıra, Gebze ve Çayırova ilçelerinde yaşanan sorunlara değinen Kanko, yetkililerden ve hükümetten vatandaşların taleplerine kulak vermelerini ve acilen çözüm üretmelerini istedi. Kanko, “İlçelerimiz, kendine has potansiyellere sahip olmalarına rağmen uzun yıllardır ihmal edilmiştir. Bizler, bu sorunların çözümü için halkımızın taleplerini en güçlü şekilde dile getirmeye devam edeceğiz” diyerek Kocaeli’nin dört bir yanında yaşanan problemleri sıraladı.

HAYVAN KATLİAMININ SORUMLULARI YARGILANMALI
Kanko, Gebze ilçesinde sahipsiz hayvanların zehirlenerek öldürüldüğü iddialarını gündeme getirerek sorumluların bir an önce tespit edilmesi ve cezalandırılması gerektiğini vurguladı. Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde 50'ye yakın hayvanın öldürüldüğünü belirten Kanko, belediyeyi sert bir dille eleştirdi. Kanko, olayın hayvan severlerin takibi sayesinde açığa çıktığını belirtti ve “Hayvanların katledilmesinden sorumlu olanların cezalandırılmasını, aksi takdirde Belediye Başkanının istifa etmesini bekliyoruz” dedi.

KOCAELİ’NİN KENTSEL DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR
Kocaeli’nin özellikle deprem riski taşıyan bölgelerinde kentsel dönüşümün acilen hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Kanko, Gölcük başta olmak üzere birçok ilçede 1999 depreminden kalan riskli yapıların hala yıkılmadığını ifade etti. Bu yapıların büyük çoğunluğunda Türkiye’ye son yıllarda gelen göçmenlerin yaşadığını belirten Kanko, olası bir depremde bu yapıların yıkılma riskinin çok yüksek olduğunu ve tedbir alınmadığı takdirde büyük bir felaketle karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.

GÖLCÜK VE ULAŞLIDA TRAFİK ÇİLESİ
Gölcük’te yaşanan ciddi trafik sorunlarına da değinen Kanko, özellikle akşam saatlerinde Gölcük, Başiskele ve İzmit arasında yoğunlaşan trafik nedeniyle vatandaşların zorlandığını belirtti. “Bursa-Kocaeli kara yolunun Gölcük’ten geçmesi, ciddi bir trafik yükü yaratıyor. 20 kilometrelik Gölcük-Kocaeli yolunu bazen 1,5 saatte kat etmek zorunda kalıyoruz. Bu sorunun çözümü bölge için acil bir ihtiyaç” dedi.

KARTEPE’DE HADDANE PROJESİ İPTAL EDİLMELİ
Kanko, Kartepe’de planlanan haddehane projesinin bölge için büyük bir çevre tehdidi oluşturduğunu belirterek, projenin Cumhurbaşkanlığı onayıyla ilerletildiğini ancak bunun durdurulması gerektiğini vurguladı. Projenin çevresel etkileri göz önünde bulundurulduğunda bölgenin doğal yapısının büyük zarar göreceğini dile getiren Kanko, “Kartepe turizm ve tarım açısından büyük bir potansiyele sahip bir yer. Bu nedenle bu tür projelerin daha dikkatli incelenmesi gerekiyor” dedi. Ayrıca Kartepe’de sağlık hizmetlerinin yetersizliğine de dikkat çeken Kanko, gece hizmet veren bir hastanenin olmaması nedeniyle vatandaşların İzmit’e gitmek zorunda kaldığını ifade etti. “Gece sağlık hizmeti sunabilecek bir merkez kurularak, bu sorun çözülebilir” diye ekledi.

KANDIRA’DA ÇÖP TESİSİ VE BARAJ MAĞDURİYETİ
Kandıra’daki tarımsal alanları tehdit eden projelere de dikkat çeken Kanko, Akçakese’de yapılması planlanan çöp tesisinin tarım arazilerini ve su havzalarını tehdit ettiğini vurguladı. Ayrıca, Sungurlu Barajı’nın bölgedeki Teksen ve Akçaova mahallelerinde yaşayan vatandaşları mağdur ettiğini belirtti. Baraj havzası içinde yer alan vatandaşların tarım yapamaz hale geldiğini ve hayvancılık faaliyetlerinin durma noktasına geldiğini söyledi.

ÇAYIROVA’DA KENT MEYDANI VE ÇEVRE SORUNLARI
Kanko, Çayırova’daki uzun süredir tamamlanamayan Kent Meydanı ve hastane projelerini de eleştirdi. 2019’da bitmesi planlanan meydan projesinin hala başlamadığını ve hastane inşaatının da geciktiğini belirterek, “Çayırova gibi büyük bir ilçede hala yeterli sağlık hizmeti yok. Vatandaşlarımız acil bir durumda Darıca’ya gitmek zorunda kalıyor” dedi. Kanko, Çayırova’da sağlık altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

GTÜ’DE GÜVENLİK SORUNLARI
Gebze Teknik Üniversitesi’nde yaşanan aydınlatma sorunları nedeniyle öğrencilerin güvensiz koşullarda hareket etmek zorunda kaldığını belirten Kanko, üniversitede yaşanan taciz olaylarına da değindi. Üniversite yönetiminin olayları örtbas etme çabasını eleştiren Kanko, “Üniversite çevresindeki aydınlatma sorununun çözülmesi ve öğrencilerin güvenliği için gerekli önlemler alınmalıdır” dedi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ HALKI CANINDAN BEZDİRDİ!
Kocaeli genelinde yaşanan sürekli elektrik kesintilerine de dikkat çeken Kanko, özellikle Başiskele, İzmit, Karamürsel, Körfez, Gölcük ve Darıca ilçelerinde büyük mağduriyetler yaşandığını ifade etti. “Kocaeli büyük bir anakent ancak bu elektrik kesintileri, kentin ekonomik ve sosyal hayatını ciddi şekilde olumsuz etkiliyor. Bu kesintiler derhal son bulmalıdır” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑