Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Çok şiddetli kuraklık Kocaeli’nin kapısına dayandı!

Türkiye genelinde yağışlar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67, normaline göre ise yüzde 50 düştü. Meteorolojik’nin kuraklık haritalarına göre çok şiddetli kuraklık Kocaeli’nin kapsına dayandı.

24 Mayıs 2024 Saat: 07:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.004 kez okunmuştur

Çok şiddetli kuraklık Kocaeli’nin kapısına dayandı!
Çok şiddetli kuraklık Kocaeli’nin kapısına dayandı!

Küresel ısınma, kirlilik gibi etkenlerle sulak alanların her yıl daha da hızlı su kaybına uğraması, yoğun buharlaşma, yağışların azalması, sıcaklıkların artması gibi olumsuzluklar tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini gösteriyor.

Ocak ayından itibaren uzun yıllar ortalamasına göre, daha sıcak geçen 2024 yılında Nisan ayı son 53 yılın en sıcak nisan ayı olarak kayıtlara geçti, yağışlarda yüzde 50’ye varan düşüş gerçekleşti. Sıcaklık artışı ve yağışlardaki azalma ciddi bir kurak yaşanmasına sebep oluyor. Bu yılın nisan ayında, normaline göre bakıldığında yağışlarda Marmara'da yüzde 58 azalma gerçekleşti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 2024 Nisan ayı meteorolojik kuraklık durumuna ilişkin paylaştığı haritalarda, Türkiye’nin büyük kısmının çok şiddetli kurak, şiddetli kurak, orta kurak tehlikesi yaşadığı görülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün haritasına göre, Kocaeli’de az bir bölgede şiddetli kuraklık yaşanırken, büyük bir bölümü ise orta şiddetli kuraklık olduğu görülüyor. Şiddetli kuraklık nisan ayıda Kocaeli’nin kapısına dayanırken, yaza aylarında ise durumun çok daha ciddi boyutlara ulaşmasından endişe duyuluyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑