Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Çöp bertaraf tesisi Kandıra’ya kuruluyor

Kent kamuoyunda tartışmalara sebep olan atık ve bertaraf tesisi Kandıra’ya kuruluyor. Dosyası hazırlanan proje için ÇED süreci başladı

25 Temmuz 2024 Saat: 22:38
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.346 kez okunmuştur

Çöp bertaraf tesisi Kandıra’ya kuruluyor
Çöp bertaraf tesisi Kandıra’ya kuruluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin uzun bir süredir hazırlığını yaptığı ve kent kamuoyunda ‘projenin yeri’ üzerinden tartışmalara sebep olan atık ve bertaraf tesisi Kandıra’ya kuruluyor. ‘Doğu Bölgesi Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’ olarak dosyası hazırlanan projenin, ÇED süreci de başlamış durumda. Kandıra’nın Akçakese Mahallesi’ne yapılacak projenin maliyeti 916 milyon 64 bin 756 TL olarak belirlendi. Toplamda 570 bin 909 metrekare alana kurulacak tesisle ilgili ise bölge halkı, doğa dernekleri ve akademik çevrelerce çekinceler dile getiriliyor.

“İKİ ALTERNATİF ALAN BELİRLEDİK”
Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Akademik Odaları Birliği (KAOB) tarafından ‘Kocaeli’nin Çöp Sorunu’ başlıklı basın açıklaması gerçekleştirilmişti. Tesis ile ilgili önerilerini belediyeye ilettiklerini belirten TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mehmet Ali Elma, “30 Ocak 2020 tarihinde çıkardığımız rapor sonucunda çöp bertaraf tesisi yapımı için bir adet Gebze, bir adet Dilovası’nda olmak üzere çöp depolaması yapılabilecek iki alternatif alan belirlenmiş ve belediyeye bildirilmiştir.

‘ÖNERİLER DİKKATE ALINMADI’
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yeni depolama alanı olarak KAOB önerilerini dikkate almayarak, KAOB tarafından olur verilmeyen Akçakase bölgesini depolama ve tesis alanı olarak belirlemiştir. Çöp depolama sahası yapılmak istenen alan ile ilgili KAOB olarak önceliklendirdiğimiz çevresel faktörler, teknik ve ekonomik faktörler, kamuoyunun kabulü ve sosyal kabul edilebilirlik kriterleri kapsamında herhangi bir değerlendirme yapılmamıştır” ifadelerini kullanmıştı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑