Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Eğitime Destek Platformu Kandıra'dan haykırdı; Yusuf Tekin'e desteğimiz tam dedi

Kocaeli Eğitime Destek Platformu üyeleri, Kandıra'da bir araya geldi, son dönemde belli kesimlerin odağında yer alan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açık destek verdi

17 Temmuz 2024 Saat: 23:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.967 kez okunmuştur

Eğitime Destek Platformu Kandıradan haykırdı; Yusuf Tekine desteğimiz tam dedi
Eğitime Destek Platformu Kandıra'dan haykırdı; Yusuf Tekin'e desteğimiz tam dedi

Konuyla ilgili basın açıklamasını aynı zamanda İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şube Başkanı olan platform sözcüsü Feyzi Utaş okudu. Utaş açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Son günlerde, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'in, herkesçe malum bazı kesimler tarafından haksız ve asılsız eleştirilerle karşı karşıya kaldığını üzülerek görmekteyiz. Sayın Bakanımız, eğitim sistemimizi daha ileriye taşımak, gelecek nesillerimizi daha donanımlı bireyler olarak yetiştirmek, eğitim hakkının daha geniş çevrelere ulaşmasını sağlamak, milli ve manevi değerlerler ile kuşandırmak amacıyla büyük bir özveriyle çalışmaktadır.

TAKDİRLE KARŞILIYORUM
Ayrıca Sayın Yusuf Tekin, göreve başladığı günden bu yana, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, müfredatımızı milletimizin milli ve manevi değerleri ile bağdaşık, günümüz ihtiyaçlarına uygun hale getirmek ve toplumda öğretmenliği gerçek değerine kavuşturmak ve öğretmenlerimizin özlük haklarını iyileştirmek adına önemli adımlar atmıştır. Bu çalışmalar, milletimizin daha iyi bir geleceğe sahip olması için hayati öneme sahiptir ve bizler bu çabaları takdirle karşılıyoruz.

TÜRKİYE'YE HAYKIRIYORUZ
Biliyor ve görüyoruz ki Yusuf Tekin, milli eğitimde noksanları yakından bilen ve sorunlarının çözümü için uzun yıllardır gayret sarf eden samimi bir isimdir. Özellikle şu son dönemde her zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olduğu milli ve yerli bir duruş sergileyen Yusuf Tekin, malum çevrelerce hunharca eleştirilmekte ve itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. İnanç ve değerlerimize aleni düşmanlık yapan, sapkın LGBT savunucuları, kutsallarımızı sindiremeyenler; milli ve manevi duruşuyla, neslimiz için fedakarca çalışan Sayın Yusuf Tekin için her platformda tabiri caizse linç kampanyası düzenliyorlar. Milli Eğitim Bakanımızın karşı karşıya kaldığı bu haksız linç kampanyasını Kocaeli EDEP platformu olarak şiddetle kınadığımızı burdan tüm Türkiye'ye haykırıyoruz.

RAHATSIZ OLMASI MANİDAR
Sayın Bakanımıza ve Milli Eğitim camiamıza olan inancımız tamdır. Kendisine ve ekibine destek olmak, yanlarında olduğumuzu belirtmek isteriz. Eğitim, milli bir meseledir ve milli anlamda atılan her adımın desteklenmesi, ülkemizin geleceği ve de yeni nesiller için büyük önem arz etmektedir. Altını çizmeliyiz ki; Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in eleştirilerin aksine milli, nitelikli, vatansever ve liyakat sahibi bir isim olduğunu şuana kadar ortaya koyduğu çalışmaları ile kanıtlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki görevi süresince ortaya koyduğu tutum ve eylemler milletimizce takdir edildiği bir gerçektir. Özellikle Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Yeni Müfredat çalışmalarında toplumun kodları çok iyi okunmuş, çağın gerektirdiği bilimsel ve pedigojik verilere uygun, milletimizin inanç ve değerleri ile bağdaşık yeni bir müfredat hazırlanmıştır. Bu takdire şayan bir çalışma iken birileri daha başta müfredatın adından dahi rahatsız olması çok manidardır.

BAKANIMIZA GÜVENİYORUZ
Buradan soruyoruz; Yeni müfredatın milli ve manevi değerlere sahip çıkıyor olması kimleri niçin bukadar korkuttu!? Milli Egitim Bakanımızın bu vatansever ve liyakatli çalışmalarını kimler neden hazmedemediler? Devletimizi tanımaz ve emperyal bir tutum sergileyen Fransız okullarına karşı bakanımızın milli duruşu kimlerin hangi planlarını bozdu? Velhasıl Kocaeli Eğitime Destek Platformu olarak sayın Yusuf Tekin'in bu anlamada her zaman yanındayız ve kendisine yapılan haksız saldırılara karşı duracağımızı herkesin bilmesini isteriz. Yerli ve milli değerlerimize sahip çıkan çalışmalarda bulunan Sayın Bakanımızın vizyonu, genç nesillerimizi bilimde, teknolojide ve fende daha ileriye taşıyacak, milletimizi ve devletimizi daha güçlü kılacağına inanıyor ve bakanımıza güveniyoruz. Ve diyoruz ki Yusuf Tekin asla yalnız değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑