Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Emekliler için dijital kart

Emekli için dijital kart hazırlandı. Kart, emeklinin kamusal hizmetlere daha kolay ulaşmasını sağlayacak hatta emekliye özel indirimler kampanyalar sağlayacak

11 Temmuz 2024 Saat: 07:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.077 kez okunmuştur

Emekliler için dijital kart
Emekliler için dijital kart

İşte emekli için hazırlanan o kartın detayları. Sosyal Güvenlik Kurumu, emekliler için dijital kart uygulamasını hayata geçiriyor. Dijital kart emekliye birçok alanda destek sağlayacak. Yeni hizmetler ve duyurular için ‘emekliler.gov.tr’ internet sitesinde erişime açıldı. Emekli, bu site aracılığıyla emeklilere yönelik hizmetlerden anbean bilgi sahibi olabilecek.

İNDİRİMDEN FAYDALANABİLECEK
Sistemde emekli önce internet sitesine girecek ardından hesap oluşturacak. Ve oluşturulan hesabın pdf çıktısı alınacak. Alınan çıktı dijital kimlik kartı üzerinden kullanılabilecek. QR kodla özel indirimlerden de faydalanılabilecek.

BÜYÜK AVANTAJ
Ekonomist Muhammet Bayram verilecek olan dijital kartla ilgili, “Devletimiz tarafından emeklilerin en fazla harcama yaptığı yerlere ilişkin belli bir düzenleme yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu bunun üzerine bir çalışma hazırladı ve bunlar yayınlandı. Emeklilerimizin toplu taşımaya ilişkin zaten indirimleri var. Hem belediyeler kapsamında hem devletimiz tarafından yapılanlar var. Otobüslerde yüzde 20’lik indirim var TCDD’de var, KYK yurtlarında bedelsiz konaklama var. Önümüzdeki dönemlerde zincir marketlerde ve giyim mağazalarında belli başlı indirimler olacak. Emeklilerimize dijital kart verilecek ve emeklilerimiz cebinde bunu taşıyacaklar, kodunu gösterdiklerinde o gittiği yerde bu indirim hakkına sahip olduklarını öğrenecekler emeklilerimize çok büyük bir avantaj olacak” ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑