Kandıra Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, Kandıra Devlet Hastanesi’nde her türlü imkanın olduğunu söyledi.
Kandıra Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından sağlık hizmetlerinin dünü ve yarını konulu istişare toplantısı gerçekleştirildi. Mavi Köşe Kahvaltı ve Izgara Salonu’nda gerçekleştirilen yemekli istişare toplantısına Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, Kandıra Belediye Başkan Yardımcısı Murat Batmaz, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Muhammed Coşkun Güler, Kandıra Sağlık Grup Başkanı Ali Uğur Kaynakçı, Ak Parti Kandıra ilçe yönetim kurulu üyeleri Muzaffer Yazıcı ve Güven Durak ile Kandıra Araştırma ve Geliştirme Derneği yöneticileri katıldı.
DOKTOR EKSİĞİMİZ YOK
Toplantıda ilk olarak konuşma yapan Kandıra Ar-Gem Başkanı Hüseyin Bayrak, merkez hakkında bilgi verdi. Ardından toplantının konusu olan Kandıra'da sağlık hizmetlerinin dünü ve yarını hakkında söz alan Kocaeli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, “Yaklaşık bir yıl kadar önce göreve geldim ve o zaman çocuk hastalıkları uzmanı konusunda bir sıkıntı vardı. Onlarla ilgili atamalar yapıldı. Zaman zaman bazı uzmanlarımız olmadı ama biz bunları geçici görevlendirmelerle takviye ettik. Sizde takdir edersiniz ki geçici görevlendirmeler maalesef verimli olmuyor, şuanda ana branşlarda herhangi bir eksikliğimiz yok. Türkiye'de 10’uncu Kocaeli'nde ise ilk Palyatif Bakım Merkezi Kandıra'da açıldı, bu büyük bir başarı” dedi.
AMELİYAT İÇİN KANDIRA TERCİH EDİLMELİ
Kandıra halkının ameliyat için farklı hastaneleri tercih etmesine gerek olmadığını belirten Ergüney, “Tomografi cihazımız yoktu atandıktan iki ay sonra tomogrofi cihazımızı kurduk, gayet güzel çalışıyor. İlçe hastaneleri arasında 1. düzey yoğun bakım ünitemiz açıldı, altı yataklı olan yoğun bakım ünitemiz ilçelerin içerisinde en büyük olanı. Kocaeli Devlet Hastanesi’nde, Seka Devlet Hastanesi’nde ameliyat yapmak için gereken ne cihaz varsa Kandıra Devlet Hastanesi’nde de aynı teknoloji mevcut ancak maalesef aynı ameliyatı vatandaşlarımız daha büyük merkezlerde yaptırmayı tercih ediyor. Bizim bu psikolojiyi değiştirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
BİRLEŞME SÖZ KONUSU DEĞİL
Ardından Kandıra Devlet Hastanesi’nin Kocaeli Devlet Hastanesine bağlanması durumunda artıların ve eksilerin neler olacağı konusunda açıklama yapan Ergüney, “Doktorlar için iyi ama Kandıra halkı için faydalı bir birleşme olmayacaktır. Şuanda böyle bir durum söz konusu değil” dedi. Doktorların uzun süre Kandıra’da görev yapmaları için ekonomik ve sosyal iyileşmelerin yapılması gerektiği ifade edilen toplantıda hastanenin merkeze uzak olmasından dolayı ulaşım açısından vatandaşın mağdur olduğu da gündeme geldi.
KANDIRA DEVLET’İ TERCİH ETMELİYİZ
Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek ise yaptığı konuşmasında, “Kandıra'da şuan her türlü ameliyat yapılır. Her türlü alet edevat ve teknoloji Kandıra'da mevcut fakat vatandaşlarımızda büyük yerdeki hastane daha iyidir gibi bir mantık var. Bizim bunu kırmamız çok kolay değil. Kandıra'daki sağlık hizmetlerinin İzmit'teki sağlık hizmetlerinden farkı yok. En başta kendimiz bunu sahiplenmeliyiz. Hasta olduğumuz zaman tercih ettiğimiz hastane Kandıra olması gerekiyor” dedi. Toplantı sonrası Kandıra Araştırma ve Geliştirme Merkezi hakkında slayt gösterisi yapıldı ve gelen konuklara meşhur Kandıra yoğurdu ikram edildi.