Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki yıllar onarımı ve genişletme çalışmaları gündeme alınan eski Kandıra-İzmit yolu, bu dönem yeniden gündeme alındı.
Yaz aylarında on binlerce aracın Kandıra üzerinden sahillere gitmesi, Kandıra merkeze hiçbir aracın girmemesi esnafa yaz aylarında zor günler yaşatıyordu. Esnaf, eski İzmit yolunun genişletilerek ve onarılarak araç trafiğine uygun olmasını istiyordu. Kandıra esnafının sıkça gündeme taşıdığı bu olay Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki yıllar gündeme alınmıştı. Dönemin belediye başkanı Cengiz Kan her fırsatta bu yolu genişleteceğini söylüyordu fakat yol genişletme çalışmaları bir türlü başlatılmadı.

YAKINDA YENİLENECEK Vatandaş, eski İzmit yolunun Kandıraya kazandırılmasıyla, bu yol güzergahında büyük hareketlilik yaşanılabileceğini belirtiyor. Bunun yanı sıra Kandıra ekonomisine de büyük katkı sunacağını öne sürüyor. Bu yolun yanına bisiklet ve yürüyüş yolu yapılmasıyla da ilçemizin büyük eksiklerinden birinin giderilmiş olacağı düşünülüyor. Kandıra Belediye Başkanı Ünal Kökenin de bununla ilgili çalışmaları yürüttüğünü, önümüzdeki aylarda projenin onay görmesiyle Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapabileceği öğrenildi.