Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Gürcan Yalçıntuğ, Adaylığını açıkladı

Kandıra CHP İlçe örgütünün sevilen isimlerinden olan Gürcan Yalçıntuğ, Kandıra CHP İlçe Başkanlığı için adaylığını duyurdu

29 Ağustos 2024 Saat: 13:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.874 kez okunmuştur

Gürcan Yalçıntuğ, Adaylığını açıkladı
Gürcan Yalçıntuğ, Adaylığını açıkladı

Kandıra CHP İlçe Başkanı Alper Görgün ve yönetimi, 16 Temmuz tarihinde toplu olarak istifa etmişti. Bu istifa sonrasında Kandıra İlçe Başkanlığı için olağanüstü kongre kararı alındı ve geçici kurul oluşturuldu. Geçici kurulun başkanlığına eski ilçe başkanı Recep Şenol getirildi. Şenol ve ekibi kongre için 4 Eylül tarihini belirledi. CHP Kandıra İlçe Başkanlığı kongresi 4 Eylül Çarşamba günü Kandıra Turan Güneş Kültür Merkezi’nde saat 12.00-17.00 arasında gerçekleştirilecek.


Kandıra CHP İlçe örgütünün sevilen isimlerinden olan Gürcan Yalçıntuğ CHP Kandıra İlçe Başkanlığı binasında CHP İlçe Başkanlığı için adaylığını duyurdu.
Yalçıntuğ tarafından gerçekleştirilen basın toplantısına CHP Kandıra İlçe Başkanı ve CHP ilçe yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.

Gürcan Yalçıntuğ açıklamasında; "Değerli büyüklerim, kıymetli yol arkadaşlarım öncelikle bugün burada bu güzel yaz gününde sizlerle birlikte olduğum için çok mutlu olduğumu bilmenizi isterim. Sözlerime başlarken Ülkemizin ve partimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere partimizin tüm kurucularını saygıyla, minnetle anıyorum.

Değerli yol arkadaşlarım, Yüz yıl önce aydınlanma meşalesini yakan Cumhuriyet Halk Partisi, parti içi demokrasiyi ülkemizde yaşatan tek partidir. Birçok siyasi parti yönetim kademesini yukarıdan lider suntasıyla belirlerken; biz önce mahalle delegelerimizi seçiyoruz, delegelerimiz ilçe başkanlarını, il başkanlarını ve genel başkanı seçiyor. Kandıra İlçe teşkilatımız da yaklaşan kongre sürecinden mutlaka güçlenerek çıkacaktır. Partimizin hedefleri için mücadele eden her birimiz bu güzel ilçenin insanlarına umudu yeniden aşılamak zorundayız. Bu bağlamda Cumhuriyet Halk Partililer olarak tarihi sorumluluğumuzun da farkındayız.

Değerli yol arkadaşlarım, ne yazık ki 2023 genel seçimlerini kazanamadık. Çok inandığımız, çok yaklaştığımız bir seçimde başarı elde edemedik. 20 yılı aşkın süredir demokrasimizi zedeleyen, toplumu kutuplaştıran, özgürlükleri sınırlandıran, ülkemizin zenginliklerini bir avuç insana teslim eden, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bu düzene son veremedik.

Hemen ardından yapılan 2024 yerel seçimlerinde de arzuladığımız sonuçları elde edemedik.

Seçimlerin ardından mevcut ilçe başkanımızın ve yönetiminin yenilenme kararının ardından atanan geçici kurulun aldığı olağanüstü kongre kararına istinaden mahallelerimizdeki delegelerimize ve üyelerimize ziyaretler gerçekleştirdik. Konuştuğumuz her partilimizde bir umutsuzluk gördük. Gördük ki makul ve sağ duyulu partililerimiz umutsuz. Bilinmelidir ki bizler içinde bulunduğumuz bu durumun ve partililerimizin bu sonuçları kabullenmediğinin farkındayız. Gerekeni mutlaka yapacağız!

Partimize umut bağlayan, gönül veren üyelerimizle öz eleştiri yaparak yeniden kucaklaşmamız gerektiğini biliyoruz. Görevimizin ve sorumluluklarımızın farkındayız. Bunun için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.

Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, kıymetli yol arkadaşlarım; bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yapılan ilk seçimlerde Türkiye’ nin birinci partisi olma başarısını gösteren Cumhuriyet Halk Partisinin 4 Eylül tarihinde yapılacak olan olağanüstü kongresinde Kandıra İlçe Başkanlığına aday olduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Beni aday gösteren yol arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Ben 135 mahalle delegemizin adayıyım, örgütümüzün adayıyım. Bu günlerde ilçemize yapılmak istenen çöp tesisine hayır diyenlerin adayıyım. Partimizin iktidar yolculuğunda bir nefer olmak için adayım. Seçim geceleri partimizin ışığı sönmesin diye adayım.

Sözlerimi sonlandırırken Partimizin ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ e, milli mücadele kahramanımız, demokrasi kahramanımız İsmet İnönü’ ye, “Biz milliyetçiliği sokak duvarlarına değil, Kıbrıs’ ın dağlarına yazdık diyen Bülent Ecevit’ e, adalet yürüyüşünün mimarı Kemal Kılıçdaroğlu’ na ve 46 yıl sonra Türkiye’ nin birinci partisinin genel başkanı olma başarısını gösteren genel başkanımız Özgür Özele, beni adaylaştıran yol arkadaşlarıma ve açıklamamıza katılarak bize destek veren mahalle delegelerimize, parti örgütümüze yürekten teşekkür ediyorum.

Bugün burada bizi yalnız bırakmadınız, ayağınıza sağlık yüreğinize sağlık. Hepinize saygılarımı sunuyorum. Yolumuz açık olsun, yolumuz aydınlık olsun…

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑