Büyükşehir Belediyesi Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabası'nı açarak Türkiye’ye örnek olan bir merkez açtı. Aynı zamanda 11 ilçe belediye başkanları ile imzalanan protokol ile 11 ilçede sokak hayvanları bakımevi yapılacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında Kandıra’da kurulan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, yeni Sokak Hayvanları Eylem Planı çerçevesinde Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabası'na dönüştürüldü. Felçli hayvanlar için yürüteçlerin yapılacağı, hayvan atölyeleri ve Türkiye’nin en büyük hayvan hastanelerinden birine sahip olan kasabanın açılışı ve 11 ilçede kurulacak sokak hayvanları bakımevleri protokolünün imza töreni gerçekleşti.
İZMİT İMZA ATMADI
Kandıra’da bulunan Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabasında gerçekleştirilen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ilçe belediye başkanları, il genelinde bulunan hayvan hakları derneklerinin başkanları ve yöneticileri katıldı. Büyükşehir tarafından hazırlanan eylem planı çerçevesinde tüm ilçelere malzemeleri büyükşehir tarafından verilecek bakımevlerinin kurulması kararı alındı. Alınan karar çerçevesinde yapılacak protokole İzmit Belediyesi imza atmadı.
HAPİSHANE DEĞİL MİSAFİRHANE OLDU
4 Ekim Hayvan Hakları Koruma günü olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyakakın, “Bu alan İbrahim Karaosmanoğlu döneminde hazırlandı. Örnek bir çalışma oldu. Bir hayvan hapishanesi değil, bir misafirhane gibi çalıştı. Hayvan severlerin denetimine her zaman açık olan bir mekan oldu. Burayı hayvanların gerçekten mutlu olduğu bir alana çevirelim dedik. Bu tasarım Kocaeli genelinde hayvanlarla ilgili yeni bir sistem kurmak istedik. Tüm belediye başkanlarımızla konuştuk.
TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK
İlçe belediyelerimizde bu mekanın benzeri butik bakımevleri kuracağız. Kaza sonucu felç olan, ayaklarını kaybeden hayvanlar için burada adeta bir hastane kurulmuş olacak. Türkiye’de önemli bir şeye de öncülük etmiş olacağız. Dünya sadece insanların değil, tüm canlıların yaşaması içindir. Biz bu dünyadaki tüm canlılara merhametle bakmalıyız. Hayvanlar bizim için mal değil, vahşice öldürülüp kürkleri alınacak canlılar değildir.
ASLA TAVİZ VERMEYİN
Keyfimiz için bir canlıyı mal edinip ses tellerini kesecek canilik yapan insanlar değiliz. Biz kurduğumuz sistemle buna müsaade etmeyeceğiz. Bu tür vahşiliklere asla ve asla göz yummayın. Böyle bir şey duyarsanız mutlaka şikayet edin. İlçe belediye başkanlarımız proje kendilerine sunulduğunda hepsi hazırız dediler. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerde mekanların kurulması için kaynaklarımızı seferber edeceğiz. Bu çalışma ile ilçelerden buraya hayvan taşıma sıkıntımız da olmayacak. İZMİT’TEN CEVAP BEKLİYORUZ
Burada yürüteçler yapacağız ve diğer illerde ihtiyaçların karşılanması için çaba göstereceğiz. Burası adeta bir protez merkezi de olacaktır. Burası gerçekten güzel bir merkez olacak. Bu vatanın evlatlarına yakışır bir yer olacak. 11 ilçe belediyemizle bunu yapacağız. İzmit Belediyesi protokolü inceleyecek ve bize haber verecek. İzmit’ten bize cevap vermelerini bekliyoruz. Eğer kabul etmezse biz kendimiz çalışma yapacağız” dedi.