Kandırada bir dizi incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, geleceğin Kandırasını inşa etmek için ilçede alt yapı ve üst yapı hamlesi başlattıklarını söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra merkez ve çevresinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Kandırada vatandaşlar ve esnafla bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu, Alt yapısı ve üst yapısıyla sadece bugünün değil, geleceğin Kandırasını planlıyoruz. Hedefimiz sahilleriyle, tarımıyla, turizmiyle, örnek gösterilecek köyleriyle; işleyen ve ışıldayan bir Kandıradır dedi.

KANDIRADA İNCELEME TURU Ramazan ayında da çalışmalarına ara vermeyen Başkan Karaosmanoğlu, Kandırada devam eden alt yapı ve üst yapı çalışmalarını yerinde inceledi. Kandıralı vatandaşlarla sohbet eden, esnafı ziyaret eden Başkan Karaosmanoğluna Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, AKP Kandıra Gençlik Kolları Başkanı Murat Ölmez ve Kandıra koordinatörü Mehmet Uzun eşlik etti.

SAHİLLERİ DOLAŞTI Karaosmanoğlu ile beraberindekiler, Kandıradaki incelemeleri sırasında ilk olarak Sarısu bölgesine geçti. Burada sahili inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, bölgenin ihtiyaçlarıyla ilgili belediye başkanı Kandan bilgi aldı. Sahil bölgesine yapılması planlanan çalışmaları yerinde gören Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra Bağırganlıya geçti. Bağırganlı sahilinde vatandaşlarla sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, yapılan çalışmalar hakkında bölge halkına bilgi verdi.

HİZMET TEŞEKKÜRÜ Kandıra merkezde devam eden alt yapı çalışmalarını da yerince denetleyen Başkan Karaosmanoğlu, burada esnafın ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Sıcak ve samimi bir atmosferde geçen görüşmede Kandıralılar, Büyükşehirin ilçe genelinde yaptığı çalışmalar nedeniyle Karaosmanoğluna teşekkür etti. Alt yapı çalışmalarının kolay olmadığını ifade eden Karaosmanoğlu, Burada yapılan çalışmalarda bize anlayış gösteren Kandıra halkına ve ilçe esnafımıza teşekkür ediyoruz ifadesini kullandı.

KANDIRAYA 100 YILLIK HİZMET Kandırada önemli bir alt yapı ve üst yapı hamlesi başlattıklarını hatırlatan Karaosmanoğlu, İlçe merkezimizde ve sahillerde 100 yıllık su sorununu ortadan kaldıracak barajımızın inşaatı hızla devam ediyor, içme suyu arıtma tesisi, köylerimize kadar yaptığımız atık su arıtma tesisleri, sahil düzenlemeleri, Namazgah deresinde yaptığımız örnek ıslah çalışması, Kandıraya verdiğimiz değerin ve önemin bir göstergesidir. Kandıranın güzel insanları, hizmetin de en güzeline layıktır şeklinde konuştu.

ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPTI Başkan Karaosmanoğlu, Kandırayı ziyaretinde ilçe esnafından alışveriş yapmayı da ihmal etmedi. Karaosmanoğlu, ilçenin önde gelen soba imalatçılarından birine özel olarak imal edilen gözleme sobası siparişi verdi. Başkan Karaosmanoğlunun ücretini peşin olarak ödediği gözleme sobası, Kandıranın Alaybey Köyünden çıkarılan taşların işlenmesinden sonra kullanıma hazır hale getiriliyor.

NAMAZGAHTA İFTARA KATILDI Karaosmanoğlu, Kandıradaki programı çerçevesinde ilçe belediyesinin Namazgah parkında düzenlediği halk iftarına da katıldı. İftar öncesinde Kandıralılara elleriyle yemek dağıtan Başkan Karaosmanoğlu, hep birlikte açılan orucun ardından ise ilçe halkının yaklaşan Kadir gecesi ve Ramazan Bayramını tebrik etti.

KANDIRA CAZİBE MERKEZİ OLACAK Namazgah parkını dolduran yüzlerce Kandıralıya seslenen Karaosmanoğlu, Yanında iftar yaptığımız bu Namazgah deresi eskiden mezbelelik bir durumdaydı. Yaptığımız ıslah çalışmalarının ardından şimdi yanında iftar açıyoruz. Kandırayı hepinizin bildiği gibi turizm bölgesi ilan ettik. Hızla alt yapı ve üst yapıyı tamamlıyoruz. İçme suyu, arıtma tesisleri ve diğer yatırımlarla Kandırayı adeta cazibe merkezi haline getiriyoruz. Kandırada ilçe merkezinden köylere kadar tüm ihtiyaçlara el atıyoruz açıklamasını yaptı. İftar programında AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık da hazır bulundu.
