Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Hibe kovanlardan ilk bal

KO-MEK kursları aracılığı ile arıcılık kursu veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Arıcılar Birliği üyesi 428 arıcıya hibe ettiği termokovanlardan ilk bal çıktı.

25 Temmuz 2012 Saat: 17:41
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.857 kez okunmuştur

Hibe kovanlardan ilk bal
Hibe kovanlardan ilk bal
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi termokovan içerisinde yetiştirdiği yerli ırklarımızdan ilk balı elde etti. Kandıra Pınarlı Köyü florasından yerli arı ırklarının yaptığı bal Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan ve diğer yetkililer tarafından kontrol edildi. Bal görünümü ve aromasının güzelliğiyle dikkat çeken yerli bal Büyükşehir yetkilileri ve üreticiyi memnun etti. Arıcılık çalışmalarına devam edeceklerini ve yaygınlaştıracaklarını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, arıcılara eğitim anlamında desteklerine devam edeceklerini belirttiler.
YERLİ IRK ÇOĞALTILIYOR Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Köye Hizmet Şube Müdürlüğü Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği ilimizdeki arıcıların daha verimli ve sağlıklı çalışabilmesi amacıyla 2011 yılında Arıcılar Birliği üyesi 428 arıcıya termokovan dağıtımı yaptı. Daha sonra hastalıklara ve kış koşullarına dirençli ve bal yapma kapasitesi yüksek yerli ırklarımızı ilimize getiren Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği verdiği eğitimler ile bu arı ırklarını çoğaltarak ilimizdeki arıcılara kazandırmayı hedefliyor.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑