Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

“İzmit ve Kandıra’da önüne gelen tarım arazisine ev yapıyor”

İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, “Tarım arazilerinin satışları çok ciddi sıkıntılara neden oluyor. Önüne gelen tarım arazisine ev yapıyor, konteyner koyuyor.” dedi.

8 Temmuz 2024 Saat: 07:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.082 kez okunmuştur

“İzmit ve Kandıra’da önüne gelen tarım arazisine ev yapıyor”
“İzmit ve Kandıra’da önüne gelen tarım arazisine ev yapıyor”

Özellikle İzmit ve Kandıra bölgesinde tarım arazilerinin satışı ile ilgili yaşanan sıkıntılara dikkat çeken İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, “Tarım arazilerinin satışları çok ciddi sıkıntılara neden oluyor. Önüne gelen tarım arazisine ev yapıyor, konteyner koyuyor. Plansız bir yerleşime neden oldukları gibi tarım arazileri hobi bahçesine dönüştürülüyor ve burada inanılmaz bir su israfı oluyor. Köylü tarım arazilerini sulamak için su bulamazken hobi bahçelerine su veriliyor” dedi.

KOCAELİ ÇİFTÇİSİ ŞANSLI

Kocaeli’de tarım yapan çiftçilerin şanslı olduğunu ifade eden Yusuf Karaaslan, Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği desteklemelerden çiftçilerin büyük bölümünün yararlandığını kaydetti. Kararaslan, “ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çiftçiye çok büyük destek veriyor. Akaryakıt, gübre, tohum, yem bitkisi, tıbbi ve aromatik bitki desteği veriyor. Kocaeli çiftçisi bu konuda çok şanslı. Başka yerde bu kadar çok destek verilmiyor. Büyükşehir Belediye’mize verdiği bu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TEK SİLAHIMIZ SİGORTA

İklim değişikliği nedeniyle tüm alanlarda olduğu gibi tarım alanlarında da büyük hasarların meydana geldiğini ifade eden İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, oluşabilecek afetlere karşı çiftçinin kendini garantiye alması gerektiğini kaydetti. Özellikle tarım sigortasına dikkat çeken Karaaslan, “Mutlaka tarım sigortası yapmalıyız. Tüm çiftçilerimizi bu konuda uyarıyorum. Sigortalarınızı yaptırın. Özellikle kuraklık, dolu ve sele karşı bu sigortalar yapılmalı. Bizim mücadelemizin en etkin silahı tarım sigortasıdır” ifadelerini kullandı.

FINDIK BAHÇELERİ SÖKÜLECEK
Başkan Karaaslan, “Son 3 yıl içerisindeki buğday – arpa ekimlerinde şu an yüzde 40 azalma var. Bu önümüzdeki yıl yüzde 60 – 70 üzerine çıkacak. Hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde olması, girdi maliyetlerinin yüksek olması ve işçi bulunamaması bu daralmanın sebebi.  Kocaeli’ye fındık işçisi dışarıdan geliyor. Geçen sene ise belirlenen fındık ücreti beklediğimiz gibi değildi bu sene nasıl olur bilemiyoruz. Kandıra bölgesinde bazı üreticilerimiz geçimini fındıktan sağlıyorlar. Eğer mevcut enflasyon değerlerinin üzerinde tatmin edici bir fiyat açıklanmazsa korkarım ki fındık bahçeleri sökülecek.” ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑