Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Kültür

Kandıra Bağırganlı’da Sazlı sözlü eğlence

Kocaeli Ozanlar Şairler ve Edebiyatçılar Derneği’nin Kandıra Bağırganlı’da düzenlediği ve iki gün süren etkinliğinde herkes müziğe ve eğlenceye doydu.

16 Temmuz 2024 Saat: 14:28
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.327 kez okunmuştur

Kandıra Bağırganlı’da Sazlı sözlü eğlence
Kandıra Bağırganlı’da Sazlı sözlü eğlence

Kısa adı Kocaeli Ozanlar Şairler ve Edebiyatçılar Derneği olan KOŞEDER, Kocaeli’nin en güzide sahillerinden biri olan Kandıra Bağırganlı’da iki gün kamp programı düzenledi. Dernek Başkanı Şair Osman Nuri Koçak ve yönetim kurulu tarafından düzenlenen program; sazlı-sözlü bir şekilde gerçekleştirildi. Kamp alanında bulunan Pusulamcamplife isimli firmanın karavan alanında gerçekleştirilen etkinlik; gece-gündüz; sazlı-sözlü bir şekilde devam etti.

HERKES ÇOK EĞLENDİ
Bölgemizin tanınmış halk ozanlarından olan ve Sakarya’da ikamet eden Halk Ozanı Baki Gönülal ve Demet Sarıtaş bağlaması ve söyledikleri türkülerle kamp alanını müzik şölenine çevirdi; şairler ise şiirlerini okudu. Kamp alanında bulunan vatandaşlar; akşamdan başlayan eğlence programına, gecenin ilerleyen saatlerine kadar eşlik ettiler. Gündüz denize giren KOŞEDER yönetimi ve üyeleri; gece ise sazlı sözlü eğlence düzenledi. Eğlence programına; kamp alanında yer alan diğer insanlar da eşlik etti. Halaylar çekildi, oyunlar oynandı, şiirler okundu, türküler söylendi.

“GÜZEL ETKİNLİK OLDU”
Ozanlar Şairler ve Edebiyatçılar Derneği (KOŞEDER) Başkanı Osman Nuri Koçak yaptığı değerlendirmede, “Güzel bir etkinlik oldu. Yönetim olarak burada hem denize girdik, hem şiir, türkü ve oyun dolu güzel bir kamp geçirdik. Katılımcılar oldukça eğlendi. Kamp alanında bulunan diğer katılımcılar da grubumuzda bulunan halk ozanlarımız sayesinde eğlendiler. Bundan sonra da belirli aralıklarla bu ve buna benzer etkinlikler düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑