Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra Bertaraf Tesisi için 12 Ağustos’ta halkın katılım toplantısı yapılacak

Büyükşehir çöp sorununu çözmek için Kandıra Akçakese'ye yapacağı Doğu Bölgesi Ayırma Tesisi, Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi ve II. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi ÇED süreci başladı ve 12 Ağustos’ta halkın katılım toplantısı yapılacak.

3 Ağustos 2024 Saat: 07:48
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.675 kez okunmuştur

Kandıra Bertaraf Tesisi için 12 Ağustos’ta halkın katılım toplantısı yapılacak
Kandıra Bertaraf Tesisi için 12 Ağustos’ta halkın katılım toplantısı yapılacak

Kocaeli’nin en büyük sıkıntısı olan çöp sorunun çözümü için Büyükşehir Belediyesi Kandıra ve Gebze Balçık köyünde iki ayrı tesis için çalışma başlattı.

Kandıra’da yapılacak olan Doğu Bölgesi Ayırma Tesisi, Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi ve II. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi için ÇED süreci başladı ve halkın katılım toplantısı 12 Ağustos’ta yapılacak. Doğu tesisi için artık sona gelinirken Gebze Balçık’ta yapılacak olan tesis için ise orman izni bekleniyor. İzinler alındıktan sonra bu bölgede yapılacak tesis için de ÇED süreci başlayacak.

HAZIRLIKLARIN TAMAMI YAPILDI
Kandıra Akçakese Mahallesi’nde yapılacak ve toplam 916 milyon 64 bin 756 liraya mal olacak tesis, atıkları döngüsel ekonomi prensiplerine uygun olarak yönetecek ve sıfır atık yönetim sistemine uygun olarak geri kazanım hedefliyor.

Bu hedef doğrultusunda ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Darıca, Derince, Başiskele, Kartepe, Gebze, İzmit, Körfez ve Çayırova ilçelerinde 8 adet “Atık Getirme Merkezi” kurdu. Ardından da Doğu Bölgesi Mekanik Ayırma Tesisi, Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi ve II. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi projesini yaptı. Proje 66 hektar alan içinde 57 hektar üzerine yapıldı. Tüm fizibilite çalışmaları ve izinler alındıktan sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı fizibilite raporunu onayladı ve geçtiğimiz hafta ÇED süreci başlatıldı.

YAKITA DÖNÜŞTÜRÜLECEK
Tesise ilçe belediyeler tarafından getirilen atıklar burada geri dönüştürülebilecek atıklar burada Mekanik Ayırma Tesisinde ayrıştırılacak. Ayrıştırılan geri dönüşüm çöpleri bakanlık tarafından lisans verilen lisanslı geri dönüşüm firmalarına gönderilecek.

Mekanik Ayırma Tesisinde ayrılan ve hiçbir şekilde geri kazanımı olmayan bakiye atıklar

2. Sınıf Düzenli Depolama tesisine yönlendirilecek. Mekanik Ayırma Tesisi’nde ayrılan biyobozunur atıklar ve değerlendirilebilir bakiye atıklar ise Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi’ne (ATY) gönderilecek. Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi’nde elde edilen ATY, atık yakma ve beraber yakma lisansına sahip tesislere yönlendirilecek. ATY’nin kabulü ile ilgili bölgede atık yakma ve beraber yakma lisansına sahip olan İZAYDAŞ ve Oyak Çimento Fabrikaları A.Ş. ile görüşmeler yapıldı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑