Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürlüğünce İstanbul'daki üretim merkezinden getirilen 500 sülün, Kandıra ilçesinde doğaya salındı.
Kocaeli Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Nevzat Alğan, yaptığı açıklamada, Kandıra Seyrek Yaban Hayatı Geliştime Sahası'nın karaca ve geyik avına kapalı, dere kenarı, çalılık ve sazlık olması dolayısıyla sülünlerin saklanabilecekleri düşünülerek tercih edildiğini söyledi. Alğan, doğal dengeyi korumak ve popülasyonu arttırmak amacıyla doğaya 500 sülün bırakılacağını belirterek, "Kocaeli'nin yaban hayatının sülünü, kekliği, karacası ve geyikleriyle güzel bir ortama kavuşmasını istiyoruz" dedi.
Yüzde 42,5'i ormanlarla kaplı Kocaeli'nin turizmin yanı sıra koyları ve tabiat parklarıyla doğa ve tabiat kenti olduğunu vurgulayan Alğan, doğa master planıyla turizme yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Yaban hayvanlarını görüntüleyebilmek amacıyla ormanın çeşitli bölgelerine fotokapan kurduklarını, bölgede karaca ve çakal olduğunu tespit ettiklerini dile getiren Alğan, "Gece ve gündüz fark etmiyor. Önünde bir hareket olduğu zaman, fotokapanlar fotoğraf çekiyor ve aynı zamanda kamera ile görüntü kaydediyor. Göçmen kuşları ile diğer bütün yaban hayvanlarını bu şekilde tespit ediyor, popülasyonlarını belirliyoruz" şeklinde konuştu. Alğan, birkaç ay içinde doğaya 500 sülün daha bırakılacağını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından kafeslerinden çıkarılan 500 sülün doğaya salındı.