Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Kültür

Kandıra’da Cahit Sıtkı Tarancı şiirlerle anıldı

Bizkandırayız Şiir Topluluğu Cahit Sıtkı Tarancı konulu şiir ve söyleşi programı gerçekleştirdi. Av. Abdurrahman Kaymak, şairin hayat hikayesi ve edebiyata bakışını avukat kimliği ile anlatırken katılımcılar şairin şiirlerinden örnekler verdi.

1 Ekim 2024 Saat: 07:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 867 kez okunmuştur

Kandıra’da Cahit Sıtkı Tarancı şiirlerle anıldı
Kandıra’da Cahit Sıtkı Tarancı şiirlerle anıldı

Bizkandırayız Şiir Topluluğu sözcüsü Aygün Aynagöz konuklara hoş geldiniz dedi ve Pazar günü yapılan bu programa katılan Tarancı dostlarına, Hidayet Yelkencioğlu Kültür Merkezini sanatsal faaliyetler için kullanılmasına izin veren Teoman Yelkencioğlu’na teşekkür etti.

Av. Abdurrahman Kaymak’ın lise yıllarında öğretmeninin verdiği rehberlik ve kitaplar sayesinde önemli kazanımları olduğunu dile getirmesi ve Öğretmeni Ramazan Yaşar’ın da katılımcılar arasında bulunması duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Başiskele’den, Değirmendere’den, Kerpe’den ve Kandıra civarından gelen konuklar Tarancı’nın şiirlerinden örnekler sundular ve şairin hakkında kapsamlı bilgiye ulaştılar. Bildikleri ve araştırmalarını şiirseverler ile paylaştılar.

Katılımcılar arasında CHP Kandıraİlçe Başkanı Gürcan Yalçıntuğ, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Salim Yaşar, Abdurrahman Kaymak, iş insanı Emre Safa Alkan ve şiirseverler vardı.

Ali Gün -“Yaş Otuzbeş”, Cem Ulutaş -“Bir Şey”, Ergün Açıkgöz -“Ben de Bir İnsanım”, Füsun Aykutluca -“Uykusuzluk”, Nebahat Yılmazoğlu -“Düşündüğüm Yer”, Nursun Kural -“Böyle İşler”, Ömer Arslan “Desem ki”, Sabahat Ulutaş -“Yalnızlık Macerası”, Selim Alver -“Hey gidi Güneşli Günler”, Hamza Hikmet Güdük -“ Memeleket İsterim”, Aygün Aynagöz -“Ben Aşk Adamıyım” ve “Abbas” şiirlerini okudu.

Sunum yapan Avukat Abdurrahman Kaymak’a plaketi; CHP Kandıra İlçe Başkanı Gürcan Yalçıntuğ, Kocaeli Kandıralılar Dernek Başkanı Salim Yaşar, eşi Av. Merve Kaymak ve kızı Elif ile birlikte takdim edildi. Ayrıca şiir okuyan katılımcılara da katkılarından dolayı teşekkür belgeleri verildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑