Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra'da festvial coşkusu doruğa çıktı

Kandıra Festivali, ilçede büyük bir heyecan ile sürerken, festivalin ikinci gününde coşku, sünnet şöleni, defile ve Türkan Kandıralı ile Eylül Turan konserleri ile doruğa...

11 Mayıs 2009 Saat: 02:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.657 kez okunmuştur

Kandıra'da festvial coşkusu doruğa çıktı
Kandıra'da festvial coşkusu doruğa çıktı

Kandıra Festivali, ilçede büyük bir heyecan ile sürerken, festivalin ikinci gününde coşku, sünnet şöleni, defile ve Türkan Kandıralı ile Eylül Turan konserleri ile doruğa çıktı

 

Kandıra 9. Kltür ve Sanat Festivali, ikinci gününde de çok sayıda etkinlik, muhteşem kalabalık ve beğeni toplayan organizasyon devam etti. Kocaeli’nin en büyük ve en uzun festivali olma özelliği taşıyan Kandıra festivali, sabahtan gece geç saatlere kadar toplu sünnet şöleni, mevlit, yemek ikramı,  tiyatro, dans, animasyon gösteriler, yarışmalar, bisiklet turu ve iki ayrı konser Kandıralıları festival alanına bağladı.

              

Öğren 60 Çocuğun Kirvesi

Festival etkinlikleri kapsamında 56 çocuk sünnet ettirildi. Festival alanında hazırlanan özel alanda sünnet ettirilmeden önce, çocuklar ile  aileleri  önce sokaklarda müzik ve  palyaçolar eşliğinde moral turu attılar. Sünnet sonrası, tören alanına kurulan yataklara yatırılan  çocuklara Belediye Başkanı Mustafa Öğren ve eşi Mine hanım tarafından birer saat ile oyuncaklar hediye edildi. Tüm yatakları tek tek dolaşan ve çocuklarla şakalaşan Öğren çifti, ailelerine de gözaydını verdiler. Öğren çiftine sevgi gösterilerinde bulunan aileler, hem sünnet hem de kendilerine sundukları eğlence için teşekkür ettiler.

Sünnet sonrası, törene katılan yaklaşık bin kişiye yemek ikramında bulunuldu. Et, pilav, tatlı ve ayran ikramında bulunan  Öğren, ikram boyunca da vatandaşlarla yakından ilgilendi. Ayrıca, herkese dondurma ikramı yapıldı.Yine, ünlü bestekar ve müvlithan Amir Ateş, Fevzi Mısır, Kadir Kaya ve İlçe Müftüsü tarafından güzel sesleriyle mevlit okudular. Mevlit sırasında tüm konuklara şerbet ikramında bulunuldu.

  

Çocuklar Yarıştı Üç Bisiklet Kazandı

Aynı gün, gelenek haline getirilen bisiklet yarışı festivalin diğer renkli etkinliklerinden biri oldu. Başkan Mustafa öğren tarafından start verilen bisiklet turuna  1000 çocuk katıldı. Şehir turu atıp alana gelen çocuklar arasında kura çekimi yapılarak üç adet bisiklet hediye edildi.  Bisikletleri Mücait Açıkgöz,İsmail Deniz ve Selimcan Okumuş adındaki çocuklar kaparken, diğer çocuklara da çeşitli hediyeler dağıtıldı. Bisikletler çocuklara Belediye Başkanı Mustafa Öğren tarafından teslim edildi.

 

Tiyatro Yarışma Dans

Sabah saatlerinden itibaren Namazgah alanını dolduran çocuklar için yapılan diğer bir etkinlik ise, Anadolu Gösteri Sanatları Merkezi tiyatro gurubu tarafından sergilenen çocuk oyunu oldu. Çocukların ilgi ile izlediği oyunu, tören alanına kurulmuş olan muhteşem ses sistemi eşliğinde dans gösterileri izledi.  Yüzlerce çocuk gerek sahnede gerekse alanda dans etti ve çalınan çocuk şarkılarına eşlik ettiler. Festivalin sunumunu yapan Fethi Çeviker ise, çocuklarla onlarca ayrı yarışma yapıp hediye dağıttı.

 

Fotoğraf Sergisi Hiç Boş Kalmadı

Festival kapsamında açılan ve yüzyıllık Kandıra ve Kandıralıların yer aldığı siyah beyaz fotoğraflar kurulan özel bir çadırda sergilenirken, fotoğraflarda yer alan ünlüleri ve yakınlarını merak eden vatandaşlar sergi çadırını tıklım tıklım doldurdular. Hatıra fotoğrafı çeken, yakınlarını başkalarına tanıtan ve geçmiş kandıra manzaralarını merak edenler ilginç manzaralar oluşturdular. Özel olarak büyütülüp çerçevelettirilen ve çok sayıda ünlü ismin de yer aldığı  tarihi Kandıra fotoğrafları, daha sonra başka alanlarda da sergilenecek.

  

Defile Büyüledi

Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑