
Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandırada başlatılan altyapı ve üst yapı çalışmaları, Kandıralı vatandaşları isyan ettirdi. Kandıralılar, toz, toprak ve çamur ile uğraşırken şimdi de susuzluk başlarına bela oldu. İSUnun ilçede yaptığı altyapı yenileme çalışmaları esnasında borularda hava oluşması sonucunda Kerpede 3 gündür sular akmıyor. Kerpe bölgesinde çalışmalarını yürüten müteahhit ve ekibi Gemici Pınarı Sapağında bulunan su deposundan Kerpeye kadar olan 2 kilometrelik alanda su boru hatlarında oluşan havayı almak için 3 günden beri çalışmalarını sürdürüyor.

KERPE 3 GÜNDEN BERİ SUSUZ Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte Kerpeye akın eden yazlıkçılar ve tatilciler Büyükşehir Belediyesinin plaj ve çevresindeki çalışmalardan dolayı zor bir sezon yaşıyor. Kerpede İSUnun yürüttüğü altyapı çalışmalarında eski hattan yeni hatta geçiş esnasında borularda hava oluşması nedeniyle 3 gündür susuz. Esnaf ve vatandaşlar 3 günden beri suların akmaması nedeniyle İSUya isyan etti. Toz, toprak çilesi üzerinde gelen susuzluk çilesi de vatandaşı canından bezdirdi. Kerpede hiçbir noktada üç gündür su akmıyor.

ÇİLE BU YIL BİTECEK Konuyla ilgili açıklama yapan İSU yetkilileri, altyapı çalışmalarının sonuna gelindiğini ifade ederek, Eski hatlardan yeni hatlara geçiş esnasında Kerpe ile su deposu arasında oluşan hava, yetkililer tarafından giderilmeye çalışılıyor. Bu çalışmalar yaz ayına gelmesi nedeniyle çok sayıda vatandaşımızı mağdur ettiğimizi biliyoruz. İnşallah Kandıra sahillerinin bu yıl tüm çilesi sona erecek. Kandıra sahillerine İSU olarak büyük yatırımlar yaptık. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor dedi.

SU TANKERLERİ GÖREVDE Büyükşehir Belediyesi Kerpede üç gündür süren susuzluk nedeniyle bu bölgeye su tankerleri göndererek vatandaşın su ihtiyacını karşılamak için uğraşıyor. Su tankerleri camilere, şadırvanlarına, işletmecilerin su depolarına su doldururken Kerpe sakinleri de evlerinde bulunan küçük kaplarla su alarak su ihtiyacını karşılamaya çalıştı.
