Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra Festivali'ne muhteşem final

Yarışmalar, sergiler, spor karşılaşmaları ve konserlerin yapıldığı geleneksel Kandıra Kültür ve Sanat Festivali, önceki akşam ünlü popçu Lara'nın verdiği muhteşem ko...

11 Mayıs 2009 Saat: 02:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.465 kez okunmuştur

Kandıra Festivali'ne muhteşem final
Kandıra Festivali'ne muhteşem final

Yarışmalar, sergiler, spor karşılaşmaları ve konserlerin yapıldığı geleneksel Kandıra Kültür ve Sanat Festivali, önceki akşam ünlü popçu Lara'nın verdiği muhteşem konser ile sona erdi. Kandıralılar üç gün boyunca festivalde stres attı

  

KOCAELİ'NİN en önemli festivalleri arasında bulunan Kandıra Kültür ve Sanat Festivali, üçüncü ve son günü yapılan birbirinden muhteşem etkinlikler ile son buldu.

Festival alanında üçgün boyunca açık akalan Kandıra Bezi el ürünleri sergisi, Kandıra’nın son yüzyılına tanıklık eden fotoğraf sergisi son günde ilgiyle izlenmeye devam etti. Ünlüler futbol karşılaşması, yöresel yemek ürünleri yarışması, şiir dinletisi festivale renk katan diğer etkinlikler oldu. Kaymakam Hamza Erkal ve Belediye başkanı Mustafa Öğren ve ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleşen ve binlerce vatandaşın günboyu alandan ayrılmadığı festival ünlü genç pop şarkıcısı Lara’nın konseri ile sona erdi.

             

Ünlülerin Futbol Maçı

Festival kapsamında yapılan spor etkinliklerinden biri de mevcut ve eski belediye Başkanları ile eskiden Kandıraspor’da futbol oynamış ünlülerin oluşturduğu takımların futbol karşılaşmasıydı. Etkinliğe katılan yeşil takım Mustafa Öğren, Mesut Memiş, Hakkı Oruç, Seyfi Soydan, Murat Güzel, Öner Kaymak, Hüseyin Oyan, Suat Güzel ve Burhan Oyan'dan; beyaz takım ise Turan Sarı, Günay Gülcü, Nafız Polat, İslam Kaçıran, Salih Zeki Öztürk, Mete Evin, Hasan Yenişen, Hikmet Sezer, İbrahim Gürbey ve Ziya Baran’dan oluştu. Seyircilerin ilgiyle izlediği ve Belediye Başkanı Öğren'in de bir gol attığı maç, 4-4 sona erdi. oldu.

               

Birbirinden Nefis Yemekler Yarıştı

Bu arada Mert Yalaz, Soner Kılıç, Sevim Deren, Soner Kılıç, Evrim Karaca, Bekir Seri ve Mehmet Akif Şen’den oluşan jüri, Kandıralı kadınların yaptıkları çorba, hamur işi, ana yemek ve tatlılar arasında en iyilerini seçebilmek için çaba harcadı. Yarışmada çorba dalında Gülay Erol birinci, Nazmiye Onur ikinci, Zehra Kavaklı üçüncü seçildi. Hamur işi kategorisinde Ayşe Yolcu birinci, Zehra Kavaklı ikinci, Hanife Sapmaz ve Zeynep Saatçı da üçüncü oldular. Ana yemek dalında Suzan Serdoğan birinci, Gülizar Gökmen ikinci, Seval Kıcıman üçüncü olurken; tatlı dalında ise Meltem Bayrak birinci, Ayşe Yolcu ikinci, Ergin Altıtaş ise üçüncü oldu.

Yarışma için yapılan yüzlerce tencere yemek, yarışma sonrası konuklara ikram edildi. Özellikle, tatlılar alanı dolduran vatandaşlar tarafından adeta kapışıldı. Juri

          

Şiir dinletisi

Her yıl olduğu gibi festivalin sanat etkinlikleri kapsamında alanı dolduranlara şiir dinletisi yapıldı. Gazeteci -Şair Ruhan Odabaş, Gazeteci -Yazar Hayrettin Geçkin, Gazeteci Ayşegül Yıldız ve İhsan Topçu, müzik eşliğinde birbirinden güzel şiirler okudular. Dinleti sonrası Belediye Başkanı Mustafa Öğren, şairlere çiçek ve Kandıra bezi işlemeli hediyeler vererek teşekkür etti.

 

            

Öğrencilere Ödül

Festivalde öğrenciler de unutulmadı. Liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında kandıra Sağlık Meslek Lisesi'nden Merve Gönül birincilik, Anadolu Lisesi'nden Yasemin Durbak’a ikincilik, METEM’den Semih Çakır’a üçüncülük, Kandıra Lisesi'nden Ayhan Şen’e ise özel jüri özel ödülü verildi. Öğrenciler ödüllerini Belediye Başkanı Öğren'in elinden aldılar. Şiir dalında sırasıyla, Sağlık Meslek Lisesi'nden Özlem Buzcu, Anadolu Lisesi' nden Remziye Erçetin, Kandıra Lisesi'nden Aykut Korkaz, METEM’den Mehmet Tan ödül aldı. Resim dalında ise METEM’den Ayşe Güdük ödül aldı.

İlköğretim okulları arasında yapılan yarışmalarda ise resim dalında, Yunus Emre İlköğretim Okulu'ndan Ülkü Çevik, Kefken İlköğretim Okulu'ndan Esra Tosun, Tasvire Hurşit İlköğretim Okulu'ndan Mümeyre Açıkgöz, Mehmet Akif İlköğretim Okulu'ndan Hilal Çetin dereceye girdi.

Şiir dalında Mehmet akif Ersoy İlköğretim Okulu'ndan Fatma Nur Tokgöz, Yunus Emre İlköğretim Okulu'ndan Rabia Demir, T. Hurşit İlköğretim Okulu'ndan Erkut Aykuş, Akçakoca İlköğretim Okulu'ndan Remiz Aydın'ın eserleri ödüle layık görüldü. Kompozisyon dalında ise Kocakaymaz Yunus Emre İlköğretim Okulu'ndan Buşra Bitik ve yine aynı okuldan Şeyda Sapmaz ödül aldılar.

         

Kandıranın Son Beş Yılı

Akşam konser öncesinde dev ekranda sunulan sinevizyon gösterisi ile Kandıra Belediyesi'nin çalışmaları alanı dolduran binlerce kişiye anlatıldı. Belediye Başkanı Mustafa Öğren, “Bizi layık görerek, oylarınızla beni bu göreve getirdiniz. Beşinci yılımızı dolduruyoruz. Gece gündüz demeden hizmet yapmaya, Kandıramızı ilerilere taşımaya çalıştım. Güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum. Beş yılda beş festivalle, Kocaelimizde büyük, kapsamlı ve dolu dolu bir festival geleneği başlattık. Hiçbir siyasi parti ayırımı yapmadan hizmet yaptık ve yanınızda olduk. Dürüst, açık, verdiğiniz emanete helal getirmeden karşınızdayız” dedi.

  

Lara’dan Nefis Müzik Ziyafeti

Üç gün süren festivalin finali ise ünlü pop müziği şarkıcısı Lara’ın şarkılarıyla yapıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı konserde, Lara, yaptığı oryantal ile büyük alkış aldı. 2 saat boyunca sahnede kalarak birbirinden güzel şarkılar seslendiren Lara, espirleriylede Kandıralıları kahkaya boğdu. Belediye Başkanı Mustafa Öğren, Lara’ya kendi elleriyle ünlü Kandıra yoğurdundan yedirdi. Bir kaşıkla olmaz diyen Lara’ya üç-beş kaşık yoğurt yedirdi. Lara, “Kandıra yoğurdunu da yedim artık kim tutar beni. Bugün bende Kandıralıyım” dedi.

Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑